[Žinios trumpai] Po grandiozinio Rusijos spaudimo Vakarai palūžo - skelbiama, ką daro Kanada ir Vokietija  (1)

Kanados valdžia sutiko suremontuotą dujotiekio „Nord Stream 1“ turbiną atiduoti Rusijos Federacijai, kad dujų tiekimas Europai nenutrūktų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kanadoje remontuojama „Siemens“ turbina, neatsižvelgiant į sankcijas, bus grąžinta į Rusijos dujotiekį „Nord Stream 1“. Otava padarė nuolaidų, kad Europa iki naujo šildymo sezono galėtų užpildyti savo saugyklas dujomis.

Kad nepažeistų savo pačios nustatytų sankcijų, Kanada suremontuotą turbiną perduos Vokietijai. Pastaroji savo ruožtu agregatą leis rusams įrengti dujotiekyje „Nord Stream 1“.

Anksčiau Vokietijos valdžia „sunkia širdimi“ prašė Otavos duoti turbiną, kad Europa iki žiemos pradžios galėtų užpildyti saugyklas rusiškomis dujomis.

Vokietijos ekonomikos ministras Robertas Habeckas priminė, kad dujotiekis yra labai svarbus Europai, ir paprašė nuolaidos. „Aš pirmas kovosiu dėl tolesnio griežto ES sankcijų paketo, tačiau griežtos sankcijos reiškia, kad jos turi pakenkti Rusijai ir Putinui labiau nei mūsų ekonomikai“, – sakė Vokietijos ministras.

Maskva desperatiškai spaudė Vakarus grąžinti turbiną. Norėdami tai padaryti, „Gazprom“ 40% sumažino „mėlynojo kuro“ tiekimą per „Nord Stream 1“. Rusijos diktatoriaus spaudos sekretorius Dmitrijus Peskovas patikino, kad apribojimai bus panaikinti, kai tik jiems bus perduotas „Siemens“ įrenginys, bet tik tuo atveju, jei „po remonto turbina veiks“.

 

Berlyne abejojama, ar Rusijos Federacija padidins dujų tiekimą. Vokietijos valdžia neatmeta galimybės, kad Maskva, gavusi tai, ko nori, tęs šantažą. „Dešimtmečius trukusi stabili energetikos partnerystė nuėjo į kanalizaciją. Vokietijos valdžia nebesuvokia Putino planų, komunikacijos su „Gazprom“ linija nutrūko, o pareigūnai Rusiją traktuoja kaip juodąją dėžę“, – apie besitęsiančią krizę rašė „Bloomberg“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(64)
(-48)

Komentarai (1)