[Žinios trumpai] D. Peskovas: „Nėra net kalbos apie derybų atnaujinimą, ukrainiečiai nori tapti Rusijos piliečiais”  ()

Kas vyksta „ne prieš ukrainiečius, o prieš Kijevo režimą“, sakė Rusijos prezidento atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiuo metu darbotvarkėje nėra Maskvos ir Kijevo derybų dėl plataus masto karo nutraukimo. Tai antradienį, liepos 12 d., pranešė Rusijos Federacijos prezidento spaudos sekretorius Dmitrijus Peskovas, praneša „RIA Novosti“.

Atsakydamas į žurnalistų klausimą, ar Vladimiras Putinas aptarė derybų su Ukraina atnaujinimo klausimą su Turkijos prezdientu Recepu Erdoganu, Peskovas sakė: „Ne, dabar apie tai nekalbama“.

Kartu Kremliaus atstovas pareiškė, kad Rusijos Federacijos „speciali karinė operacija“ „nėra prieš ukrainiečius“.
„(Karas) yra prieš režimą, ir nemažai ukrainiečių tikrai nori tapti Rusijos Federacijos piliečiais“, – sakė Peskovas ir pridūrė, kad Putino dekretas dėl supaprastinto Rusijos pilietybės suteikimo Ukrainos gyventojams yra „labai svarbus daugeliui žmonių“.

 

Pirmadienį, liepos 11 d., V. Putinas surengė pokalbius telefonu su R. Erdoganu, kurių metu šalys aptarė Ukrainos uostų atblokavimą grūdų eksportui į pasaulio rinkas. Taip pat žinoma, kad apie tai Turkijos vadovas kalbėjosi ir su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu. Be to, Erdoganas išreiškė pasirengimą padėti užbaigti Rusijos karą prieš Ukrainą.

(2)
(32)
(-30)

Komentarai ()