[Žinios trumpai] Baltarusijoje keisti įvykiai: atleistas aukšto lygio generolas, atsakingas už mobilizaciją  ()

Generolas majoras Aleksandras Škirenko neteko pareigų, nepaisant to, kad prieš metus Baltarusijos Respublikos prezidentas jį apdovanojo III laipsnio ordinu „Už tarnybą Tėvynei“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Liepos 12 dieną Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka atleido generolą majorą Aleksandrą Škirenko, praneša „BelTA“.

Aleksandras Škirenko buvo atleistas iš pagrindinio organizacinio ir mobilizacijos skyriaus viršininko – ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo viršininko pavaduotojo pareigų ir atiduotas gynybos ministro žiniai“, – sakoma žinutėje.

Leidinys neskelbia atleidimo detalių.

Yra žinoma, kad A. Škirenko buvo paskirtas į šias pareigas 2014 metų spalį. Šiuo metu jis esą gali būti atsakingas už kariuomenės, turinčios kovoti su Ukrainos ginkluotosiomis pajėgomis Rusijos pusėje, mobilizavimą.

 

Aleksandras Lukašenka gali paskelbti slaptą mobilizaciją su Ukraina besiribojančiuose regionuose. Baltarusijos ginkluotosios pajėgos ir toliau dislokuotos Bresto ir Gomelio regionų pasienio zonose, o šalies agresorės valdžia svarsto galimybę šiuose regionuose vykdyti slaptą mobilizaciją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(8)
(7)
(1)

Komentarai ()