[Žinios trumpai] Šokas Rusijos kariuomenei: Ukrainos IT armija atakavo elektronikos parduotuves Rusijoje – užkirsti keliai dronams  ()

Rusijos kariuomenės reikmėms aktyviai perkami komerciniai dronai. Siekdami sustabdyti ar bent trumpam nutraukti tiekimo grandinę, Ukrainos programišiai nusprendė pulti Rusijos Federacijos elektronikos parduotuves.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai jie pranešė savo „Telegram“ kanale.

„Siekiant sumažinti civilių bepiločių orlaivių rusams pasiūlą, siūlome atakuoti specializuotas internetines parduotuves. Jei žinote kitų resursų adresus, kur galima įsigyti droną, kuris gali būti naudojamas žvalgybai ar nukreipimui, pasiūlykite juos užpildydami specialią formą mūsų svetainėje (https://itarmy.com.ua/)“, – rašoma pranešime.

Į įrašą taip pat įtrauktas sąrašas, kuriame daugiausia yra nuorodų į specializuotus išteklius, parduodančius dronus. Sąraše nėra nuorodų į didelius Rusijos mažmeninės prekybos tinklus, tokius kaip „Eldorado“, ar į dideles interneto svetaines, tokias kaip „Citylink“.

Kaip rašo „Forbes“ rusiškas leidimas, komercinių bepiločių orlaivių Rusijos Federacijoje pritrūko dėl Kinijos prekės ženklo „DJI“, kuriam priklausė 90 % rinkos dalis, pasitraukimo, taip pat dėl jų ​​pirkimų dideliais kiekiais DLR ir LLR poreikiams. Rašoma, kad UAV kainos pakilo 30 % ar daugiau. Šaltinis „Kommersant“ sakė, kad vartotojai „pirko viską, ką tiekėjai turi“, todėl trūkumas gana smarkiai jaučiamas.

Nepilotuojamus orlaivius gaminanti Rusijos bendrovė „Hive“ pažymėjo, kad anksčiau iki šių metų pabaigos įsigytiems įrenginiams pradės kilti problemos. Jų baterijos išeikvos savo resursus ir paprasčiausiai nebebus kuo jas pakeisti. Šaltinis pabrėžė, kad tokių komponentų, kaip didelės talpos baterijos, negalima gabenti lėktuvu, su tuo susijusi logistika jūroje ir sausumoje, tačiau šiuo metu abi pramonės sritys „turi problemų“.

 

Dronų stygiui įtakos turi ir pirkimai „DLR ir LLR reikmėms.“ Strategijų ir technologijų analizės centro ekspertų teigimu, „buitiniai“ UAV yra daug pigesni nei „kariniai“, todėl lengviau juos gauti ir transportuoti „kartu su kita įranga, kurios užklausos ateina iš Donbaso“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(33)
(1)
(32)

Komentarai ()