[Žinios trumpai] „Liz Truss dėl Ukrainos bus dar kietesnė nei Johnsonas!“ JK valdžios pasikeitimas Rusijai gali sukelti tikrą šoką  (5)

Jungtinėje Karalystėje konservatorių partijos lyderio rinkimų procesas pasiekė finišo liniją. Buvęs finansų ministras Rishi Sunak (137 balsai) ir užsienio reikalų ministrė Liz Truss (113 balsų) kovos dėl Didžiosios Britanijos ministro pirmininko posto.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-07-22 [Žinios trumpai] „Liz Truss dėl Ukrainos bus dar kietesnė nei Johnsonas!“ JK valdžios pasikeitimas Rusijai gali sukelti tikrą šoką  (5)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujienų agentūros pažymi, kad konservatorių lyderio rinkimas parlamente baigėsi, dabar viskas priklauso nuo paprastų partijos narių. Jie spręs, ar Didžiosios Britanijos vyriausybei pirmą kartą vadovaus juodaodis vyras, ar šį postą trečią kartą užims moteris.

Rusijos ekspertas Anatolijus Nesmijanas sakė, kad Truss yra mažiausiai Kremliui naudinga kandidatė. Savo „Telegram“ kanale jis pažymi, kad jei Truss taps vyriausybės vadove, ji gali tapti dar griežtesne už Borisą Johnsoną santykių su Rusija klausimu.

„Dabar balsavimas pereina į režimą „prieš“. Maždaug pusė balsų bus paskirstyta ne pagal vieno iš kandidatų pirmenybės principą, o priešingai – pagal nenorą balsuoti už kitą. Tokiu atveju Truss turi daugiau šansų. Ir jei ji laimės, tada kaip premjerė ji bus dar griežtesnė už Johnsoną santykių su Rusija ir konflikto Ukrainoje klausimu.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(75)
(3)
(72)

Komentarai (5)