[Žinios trumpai] Belgijoje bręsta skandalas: užsienio reikalų ministrė vizito į Krymą metu pavadino jį „rusišku“ (Foto, Video)  ()

Hadja Lahbib pusiasalyje lankėsi 2021 m. kaip televizijos laidų vedėja ir žurnalistė. Ji teigė, kad norint patekti į Krymą reikia Rusijos vizos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujoji Belgijos užsienio reikalų ministrė Hadja Lahbib interviu televizijos kanalo RTBF laidų vedėjui pasakojo apie savo kelionę 2021 metų liepą į laikinai okupuotą Krymą.

Paklausta, ar grįžta iš Ukrainos ar Rusijos, Hadja Lahbib išsisukinėjo. Ji atsakė, kad norint nusileisti Simferopolio oro uoste, reikalinga Rusijos viza. Tačiau šiek tiek vėliau tame pačiame eteryje Hadja Lahbib atsainiai pasakė, kad apsilankiusi festivalyje „Globalios vertybės“ Kryme, išvyko į Rusiją.

Transliacijos metu Užsienio reikalų ministerijos vadovė įtraukė tiesioginį Sevastopolio gyventojo, kurį ji kalbino būdama žurnaliste ir televizijos laidų vedėja savo vizito metu, pasisakymą. Praeivis jai pasakė, kad „Kryme visada buvo rusų kultūra ir nėra jokio ryšio su ukrainiečių kultūra“. Tuo pat metu Hadja Lahbib pažymėjo, kad atsakymas gali skirtis priklausomai nuo to, kas bus prie mikrofono.

„Žinoma, atsakymas būtų kitoks, jei mikrofoną atiduočiau Krymo totoriui ar ukrainiečiui“, – sako Hadja Lahbib.

2021 metais būsimoji Belgijos užsienio reikalų ministerijos vadovė apsilankė Kryme vykstančiame „Globalios vertybės“ festivalyje, kuris buvo surengtas remiant Sevastopolio dramos teatrui, ir paskelbė apie tai įrašą „Facebook“.

 

Ji taip pat paskelbė nuotrauką iš Livadijos rūmų su 1945 m. Jaltos konferencijos ekspozicija. Komentaruose Hadja Lahbib rašė – „tarsi pati ten būčiau“.

Tačiau informacija Vikipedijoje apie jos kelionę į Krymą buvo redaguota. Apie tai parašė Naujojo flamandų aljanso (N-VA) deputatas iš Belgijos Peteris de Rooveris. Jis pažymėjo, kad prieš pat Hadja Lahbib paskyrimą į ministrės postą buvo išvalytas jos gyvenimo aprašymas, o ten, kur buvo kalbama apie apsilankymą Kryme, informacija pakeista.

„Jūsų gyvenimo aprašymas Vikipedijoje buvo kruopščiai išvalytas. Be kita ko, liepos 15 d. buvo pašalinta: „2021: kelionė į Libaną ir Rusiją... Iki 15.07 jūsų kelionė į Krymą buvo kelionė į „Rusiją“, o ne „į Ukrainą“, – rašė jis socialiniame tinkle „Twitter“.

 

Į tai Hadja Lahbib atsakė, kad ji išvyko į Krymą kaip žurnalistė ir tai buvo tik jos darbas.

„Galbūt nepastebėjote, žiūrėdami mano socialiniuose tinkluose, kad prieš tapdama ministre buvau žurnalistė. Ši kelionė buvo mano žurnalistinio darbo dalis“, – sakė ji.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(1)
(19)
(-18)

Komentarai ()