[Žinios trumpai] Rusijos diktatūrą galima pamiršti: Saudo Arabijos nafta rekordiniais kiekiais užtvindė Europą  (15)

Rijadas padidino naftos tiekimą Europai, pakeisdamas Rusijos žaliavos dominavimą rinkoje, kurią Maskva valdė nuo sovietinių laikų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Atrodo, kad JAV prezidento Joe Bideno bandymai, ypač jo pastarasis apsilankymas Saudo Arabijoje, siekiant rasti papildomų barelių pasaulio rinkai ir atimti iš Rusijos Federacijos pajamų šaltinį iš naftos, pradeda duoti vaisių.

Rijadas padidino naftos tiekimą Europai, pakeisdamas Rusijos žaliavos dominavimą rinkoje, kurią Maskva valdė nuo sovietinių laikų. Tai liudija „Bloomberg“ duomenys.

Liepos mėnesį, per SUMED naftotekį, kurio trasa eina per Egipto teritoriją, Europos Sąjunga gavo daugiau nei milijoną barelių per dieną. Iš esmės tai buvo nafta iš Saudo Arabijos.

 

Dar 1,2 milijono barelių per dieną atplaukė tanklaiviais Sueco kanalu. Bendras „juodojo aukso“ tiekimo iš Saudo Arabijos į Europą apimtis pasiekė rekordinį lygį nuo 2020 metų balandžio – „naftos karo“ piko, kai Saudo Arabija nusprendė nubausti Kremliaus vadovą Vladimirą Putiną už jo veiklą, ketinant pasitraukti iš OPEC susitarimo.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(247)
(4)
(243)

Komentarai (15)