Ekspertas paaiškino, kas laukia Rusijos, ją pripažinus šalimi, remiančia terorizmą – tai kur kas baisiau nei sankcijos, galima naikinti be jokio teismo  ()

Michailas Šeitelmanas papasakojo, kas nutiktų, jei Rusija būtų pripažinta terorizmo rėmėja.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Michailas Šeitelmanas paaiškino, kad po to, kai Rusija bus pripažinta terorizmo rėmėja, jos valdžia iš tikrųjų taps neteisėta.

Politikos strategas Michailas Šeitelmanas davė interviu Natašai Vlaščenkai, kuriame atsakė į aktualų klausimą: „Kas bus, jei Rusija bus pripažinta terorizmą remiančia šalimi?“ Eksperto teigimu, kai tik tai įvyks, visi Rusijos lyderiai iškart neteks ne tik teisėtumo, bet ir teisės į gyvybę.

Tiesą sakant, jie taps neteisėtais lyderiais, teroristais, kuriuos galima sunaikinti be jokių teismų sprendimų. Be to, Rusija faktiškai neteks valstybės statuso.

„Nors, žinoma, šauniau pasielgė Lietuva, kuri pripažino Rusiją teroristine šalimi, o ne terorizmo rėmėja“, – teisingai pastebėjo Šeitelmanas.

„Ji tai jau oficialiai pripažino įstatymų leidybos lygmeniu.“

Taip pat pokalbio metu politikos strategas pasišaipė iš nereikšmingų Kremliaus vadovybės bandymų atspindėti visas įtakos Rusijos Federacijai priemones.

„Rusai turi tokį kultą. Kai pamato kad prieš juos yra koks nors įrankis, kuris tikrai veikia, tada jie bando apsimesti, kad ir jie gali tai padaryti“, – aiškino ekspertas.

 

Pavyzdžiui, Vakarams pritaikius sankcijas, kurios tikrai veikia ir sistemingai griauna Rusijos ekonomiką, Rusijos valdžia paskelbė sankcijas Vakarams. Visiems Rusijos pareigūnams uždraudus atvykti į Vakarų šalis, Kremlius paskelbė draudimą Joe Bidenui atvykti į Dagestaną.

„Jie mano, kad tai simetriškas atsakas. Bet, žinoma, jie šioje situacijoje atrodo kaip humoristai, nes yra rimtų priemonių, bet čia jos yra komiškos“, – sakė Šeitelmanas.

Šeitelmano teigimu, kai JAV paskelbs Rusiją terorizmo rėmėja, tai reikš, kad apie 50 šalių pradės fiziškai gaudyti Rusijos pareigūnus, o apie 180 iš 193 JT narių nutrauks bet kokius santykius su Rusija. Parduoti, nusipirkti, pervesti pinigų bus neįmanoma. Viskas visiškai sustos.

 

Tačiau, kai Rusija paskelbs Ukrainą teroristine šalimi, prie jos prisijungs daugiausia Šiaurės Korėja ir galbūt Sirija.

„Tai bus kitas jų bandymas apsimesti, kad jie taip pat suaugę. Bet tai netiesa, jie nėra suaugę žmonės“, – nuosprendį rusams paskelbė Michailas Šeitelmanas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(71)
(1)
(70)

Komentarai ()