[Žinios trumpai] Kinija ragina: reikia atimti branduolinius ginklus iš Vakarų šalių ir visiškai pakeisti jų panaudojimo būdą  (2)

Kinijos užsienio reikalų ministerija paragino šalis susivienyti branduolinio saugumo užtikrinimo klausimu ir prisijungti prie sutarties, dėl masinio naikinimo ginklų nepanaudojimo, kaip agresijos akto, pasirašymo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kinija pradėjo derybas, susijusias su branduoline programa. Pasak „UNN“, Kinijos užsienio reikalų ministerija paragino šalis susivienyti branduolinio saugumo užtikrinimo klausimu ir prisijungti prie sutarties, dėl masinio naikinimo ginklų nepanaudojimo, kaip agresijos akto, pasirašymo.

Kinijos užsienio reikalų ministerija pabrėžė, kad šalis nenori nukrypti nuo pasirinktos strategijos ir yra pasirengusi panaudoti branduolinį ginklą vien savigynos tikslais.

„Kinija vadovaujasi branduolinės savigynos strategija. Šalis įsipareigoja jokiu būdu vienašališkai nenaudoti branduolinių ginklų“, – buvo paskelbta per konferenciją, kurioje dalyvavo Branduolinio ginklo neplatinimo sutarties narės.

 

Kinijos Liaudies Respublikos Ginklų kontrolės departamento direktorius pateikė pretenzijas JAV, pareikšdamas,  kad JAV neturėtų užsiimti branduolinio ginklo dislokavimu visame pasaulyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(29)
(-14)

Komentarai (2)