„Pink Floyd“ įkūrėjas Rogeris Watersas sukėlė didžiulį skandalą – „prisišnekėjo“ apie Taivaną ir Rusiją (Video)  (0)

„Pink Floyd“ įkūrėjas Rogeris Watersas socialiniuose tinkluose sulaukė kritikos dėl savo komentarų apie Taivaną ir Rusiją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

CNN televizijos laidos vedėjas Michaelas Smerconishas neseniai paklausė R. Waterso apie politinius jo šou „Tai nėra pratybos“, kurio metu žiūrovams buvo rodomas „karo nusikaltėlių“ montažas, kuriame yra prezidento Joe Bideno nuotrauka.

„Nuo pradžių jis kursto ugnį Ukrainoje“, – R. Watersas pasakojo M. Smerconishui, kodėl J. Bidenas buvo įtrauktas į rinkinį.

„Tai didžiulis nusikaltimas. Kodėl Jungtinės Amerikos Valstijos nepaskatina V. Zelenskio, Ukrainos prezidento, derėtis, pašalindamos šio siaubingo karo poreikį?“

M. Smerconishas atsakė, kad R. Watersas kalba atvirkščiai ir turėtų „kaltinti šalį, kuri įsiveržė“, tačiau R. Watersas nesutiko, sakydamas, kad tai buvo „NATO veiksmai ir reakcija, spaudžiant iki pat Rusijos sienos“.

Muzikantas toliau teigė M. Smerconishui, kad jis turėtų „pabandyti išsiaiškinti, ką Jungtinės Valstijos darytų, jei kinai paleistų branduolines raketas į Meksiką ar Kanadą“.

M. Smerconishas įsiterpė sakydamas, kad „kinai per daug užsiėmę Taivano apsupimu, kol mes kalbame“.

Tai paskatino R. Watersą atsakyti: „Jie neapsupa Taivano! Taivanas yra Kinijos dalis. Ir visa tarptautinė bendruomenė tai visiškai pripažino nuo 1948 m. ir, jei to nežinote, nepakankamai skaitote. Eikit ir skaitykite apie tai“. 

R. Waterso komentarai sukėlė neigiamą reakciją „Twitter“.

Taivano niekada nevaldė komunistinė Kinija, pažymėjo Australijos strateginės politikos instituto Gynybos, strategijos ir nacionalinio saugumo programos direktoriaus pavaduotojas Alexas Bristowas.

„Koks „Divizijos Varpas“ yra Rogeris Watersas? Akivaizdu, kad jis gyvena Tamsiojoje Mėnulio pusėje“, – „Twitter“ rašė A. Bristowas.

 

Aleksandras Scherba, buvęs Ukrainos ambasadorius Austrijoje, rašė: „Ei, @rogerwaters, pirmiausia pasakei, kad karo nebus, nes V. Putinas yra per geras. Tuomet vyksta karas – ir tu sakai, tai karas dėl rimtos priežasties. Kodėl dar nesikraustai į Rusiją, tu beširdi, negailestingas, pasiklydęs žmogeliuk?“

Europos politikos analizės centro vyresnioji bendradarbė Olga Lautman atsakė: „Pagal Kinijos propagandą, kurią Rogeris skleidė apie Taivaną, atrodo, kad jis turi pasirinkimą, kur persikelti. Rusiją ir Kiniją. Įdomu, ar jis įtrauktas į darbo užmokesčio fondą. Abiejų šalių.“

 

Žurnalistas Jojje Olsson rašė: „Atrodo, kad CNN kontaktų sąraše trūksta Taivano analitikų ar net piliečių. O Rogerio Waterso mintyse trūksta intelektualinio lankstumo.“

 

Tačiau kai kurie gynė R. Watersą.

Muzikantas bandė „šviesti @smerconish iš CNN apie jo skleidžiamą propagandą“, – tinklalapyje parašė Johnny Akzamas, buvęs Demokratų partijos kandidatas į Minesotos Kongresą.

Aktorius Jesse'as Metcalfe'as sakė, kad R. Watersas „pateikė žinias!“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(2)
(12)
(-10)

Komentarai (0)