Rusija smogė hipergarsinėmis raketomis „Kinžal“: tai moderniausias ginklas – kariuomenė paskelbė, kodėl Ukrainai tai kelia ypatingą pavojų  ()

Smūgis įvyko rugpjūčio 7 d., Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karinių oro pajėgų vadovybė pranešė, kad Rusijos ginkluotosios pajėgos tokio tipo raketas naudoja itin svarbiems taikiniams apšaudyti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos kariai rugpjūčio 7 d. apšaudė karinius objektus Vinicos regione naudodami naujausias iš oro paleidžiamas hipergarsines raketas „Kh-47M Kinzhal“. Apie tai pranešė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų oro pajėgų vadovybė.

Departamentas pažymėjo, kad nuo plataus masto invazijos pradžios Rusija tokiomis raketomis smogė vos kelis kartus. Jas Rusijos Federacijos ginkluotosios pajėgos naudoja itin svarbių taikinių apšaudymui.

Kas žinoma apie „Kinzhal“ raketas?

Vadovybė nurodė, kad pagrindinis „Kinzhal“ raketų nešėjas yra naikintuvas MiG-31, taip pat gali būti naudojami bombonešiai „Tu-22M3“ ir „Tu-160“. Tai naujausio tipo raketos, kurios naudojamos Rusijoje. Ukrainos ginkluotosios pajėgos pažymi, kad 2018 m. pradėjus naudoti jų buvo pagaminta tik kelios dešimtys.

Raketos kovinė galvutė – 500 kg, o greitis – daugiau nei 12 000 km/val. „Paleidus iš orlaivio, raketa pakyla į didelį aukštį viršutiniuose atmosferos sluoksniuose. O nusitaikius į taikinį balistine trajektorija gali pasiekti apie 12 tūkst. km/h greitį", – nurodė ministerija. Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karinių oro pajėgų vadovybė paaiškino ir perspėjimo apie raketų smūgių grėsmę sistemos gedimo priežastį. Taip yra dėl to, kad šios raketos veikimo charakteristikos neleidžia esamoms Ukrainos ginkluotųjų pajėgų oro gynybos sistemoms jos efektyviai aptikti ir sunaikinti.

 

Rugpjūčio 7-osios vakarą Vinicos regione nuaidėjo trys sprogimai. Kaip pranešė Ukrainos oro pajėgos, raketos smūgis buvo nukreiptas į karinius objektus regione. Dėl išpuolio yra aukų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(8)
(26)
(-18)

Komentarai ()