[Žinios trumpai] JAV intensyviai ruošiasi „blogiausiai Amerikos dienai“ – imitavo Rusijos hipergarsinės raketos smūgį JAV miestams (Video)  ()

Tikėtina, kad pratybas įkvėpė Rusijos raketų atakos visoje Ukrainoje, įskaitant tas, kurios paveikė civilius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Praėjusią savaitę Filadelfijoje buvo baigtos JAV armijos Nacionalinės gvardijos pratybos, skirtos imituoti atsaką į hipergarsinę raketų ataką. Jose buvo sutelktas dėmesys į neįvardytą priešą, naudojantį itin greitus hipergarsinius ginklus miestuose visoje JAV Rytų pakrantėje. Pentagonas beveik neabejotinai nubrėžė scenarijų tiesiogiai iš karo Ukrainoje, kai Rusija naudojo raketas prieš taikinius didžiuosiuose miestuose.

Pagal šį scenarijų hipergarsinė raketa atsitrenkia į amerikietiško futbolo stadioną „Lincoln Financial Field“ Filadelfijoje, sunaikina stadioną ir palieka daugybę aukų visame mieste. Imituotas traukinio nuvažiavimas nuo bėgių dar labiau apsunkino scenarijų, kai traukinys gabeno nuodingas dujas. Kariškiai ir pirmieji gelbėtojai turėjo ne tik gelbėti civilius, bet ir nukenksminti chloro nuotėkį ir jo padarinius.

„Kalbame apie blogiausią Amerikos dieną“, – „Philadelphia Inquirer“ sako pratybas prižiūrėjęs pulkininkas leitenantas Brianas Higginsas.

Pratybose dalyvavo „400 Jungtinių Valstijų armijos, Nacionalinės gvardijos ir pakrančių apsaugos kariai bei 150 Filadelfijos ugniagesių, policijos, Federalinė ekstremalių situacijų valdymo agentūros (FEMA) ir penkių vietinių ligoninių narių“, rašo „Inquirer“.

Nacionalinės gvardijos sraigtasparniai skrido žemame aukštyje virš miesto, mieste buvo įkurtos karinės ligonins, kuriose aktoriai vaidino panikos ištiktus sužeistus civilius. (Manekenai imitavo civilius, nukentėjusius nuo chloro dujų.)

 

Pratyboms vadovavo „Task Force 46“ – kelių valstijų gvardijos specialioji grupė, sudaryta aplink Mičigano nacionalinės gvardijos 46-ąją karo policijos komandą. „Task Force 46“ yra nacionalinės reagavimo pajėgos, skirtos reaguoti į „katastrofinius cheminius, biologinius, radiologinius ir branduolinius incidentus“ Jungtinėse Valstijose.

Pratybų metu buvo surengti imitaciniai hipergarsiniai raketų smūgiai į Niujorką, Čikagą ir Filadelfiją, tikriausiai kaip platesnio karo su kita didžiąja galia scenarijaus dalis. Scenarijus buvo hipergarsinių ginklų ir Rusijos raketų karo Ukrainoje elementų mišinys.

 

Ar toks priešas kaip Rusija ar Kinija iš tikrųjų galėtų paleisti hipergarsinius ginklus prieš taikinius JAV? Taip, bet tai mažai tikėtina. Rusijos povandeniniai laivai gali paleisti hipergarsines „Zircon“ raketas prieš Rytinę pakrantę, tačiau smogus miestui, jau nekalbant apie sporto stadioną, Rusija nepriartėtų prie karo pergalės.

„Zircon“ veikimo nuotolis taip pat yra mažesnis nei įprastų, ikigarsinių sparnuotųjų raketų, o tai reiškia, kad Rusijos povandeniniai laivai turėtų priartėti prie savo taikinio, kad galėtų paleisti ginklus. Tai kelia didesnę riziką, kad JAV karinis jūrų laivynas juos aptiks ir sunaikins.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(2)
(5)

Komentarai ()