[Žinios trumpai] Politologė paaiškino, kodėl „referendumai” neatneš Rusijai siekiama tikslo: „Tai galėjo veikti nebent 2014-aisiais”  ()

Kremlius siekia užgrobti kuo daugiau Ukrainos teritorijos, kad iki vadinamojo referendumo dienos jie galėtų manipuliuoti skaičiais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacijos ketinimai rengti parodomuosius referendumus okupuotose Pietų ir Rytų Ukrainos teritorijose yra tuščia vieta. Politologė Olesia Jachno mano, kad net jei Kremliui pavyks surengti dar vieną aferą, svarbiausia bus tai, kad nuo 2022 metų vasario nei vienas Ukrainos miestas nebuvo sutikęs okupantų su gėlėmis.

„Tai dar būtų galima parduoti 2014 m. O po plataus masto invazijos, apšaudymo (įskaitant norą nušluoti nuo žemės paviršiaus) net rusakalbių miestuose (pvz., Charkivo), jokie „referendumai“ negali karinių rezultatų paversti politiniais“, – patikslino ji ekspertė.

Jachno priminė, kad šioje situacijoje veikia tik karinė logika. Ukraina yra vieninga ir, kai pradės kontrpuolimą, su laiku susigrąžins teritorijas. Taigi, politine prasme visų šių pseudoreferendumų kaina yra nulinė, jei ne neigiama.

 

Neteisėti referendumai Kremliui yra labiausiai skirti vidinei auditorijai patenkinti. Tarptautinė bendruomenė jų nepripažins, nes Rusija neturi teisės rengti referendumus Ukrainoje. Be to, jų rezultatai beveik garantuotai bus klastojami. Taigi, tie referendumai yra neteisėti ir neatspindi jokių visuomenės nuomonių. Tačiau Rusijos visuomenei juos bus galima pateikti kaip pavyzdį „išlaisvinimo“ mitui pagrįsti.

(9)
(0)
(9)

Komentarai ()