[Žinios trumpai] Rusijos ambasadoriaus žinutė supykdė kinus, skelbia protestą: išdavė paslaptį apie dronus – ir vėl bus sankcijos!  ()

Rusai bando nuslėpti, kad naudoja kinišką produkciją, tačiau patys išsiduoda.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kinijos kompanijos DJI ir „Unitree Robotics“ priešinosi tam, kad Rusija jų dronus ir robotus naudotų kariniais tikslais. Apie tai rašo „The Register“.

Rusijos ambasada Kinijoje socialiniame tinkle „Weibo“ paskelbė įrašą, kuriame cituojamas generolas Jurijus Balujevskis, anksčiau vadovavusio Rusijos armijos generaliniam štabui.

Kariškis gyrė Kinijoje pagamintus komercinius kvadkopterius (4 sraigtų dronai) ir papasakojo, kaip Rusijos ginkluotosios pajėgos juos naudoja kare, ypač raketų ir pabūklų artilerijos taikymui, taikinio žymėjimui, ugnies reguliavimui ir žvalgybai. Tokių bepiločių orlaivių dėka kariuomenė žymiai padidina taiklumą ir sumažina amunicijos sąnaudas.

„Kinų kompanijos DJI sukurtas nepilotuojamas ketursparnis „Mavic“ iš esmės tapo šiuolaikinio karo simboliu“, – ambasados ​​puslapyje cituojamas generolas.

Netrukus DJI atsakė į publikaciją, pasmerkdamas jų UAV naudojimą kovose:

„Dauguma gaminių yra skirti civiliniam naudojimui. DJI gaminiai netinka arba neatitinka karinio naudojimo poreikių, nepalaikome jų karinio naudojimo", – rašoma spaudos tarnybos komentare. Rusai netrukus ištrynė savo įrašą iš „Weibo“, tačiau vienas iš vartotojų padarė ekrano kopiją ir paskelbė ją „Twitter“.

 

Tai ne pirmas kartas, kai DJI pasmerkia savo dronų naudojimą kare. Balandį bendrovė sustabdė UAV tiekimą Rusijai ir Ukrainai, kad būtų užkirstas kelias jų naudojimui kariniais tikslais. Gamintojas pabrėžė, kad yra kategoriškai prieš ginklų montavimą savo dronuose. Verta paminėti, kad DJI yra taikomos JAV sankcijos, nepaisant bandymų pagerinti savo reputaciją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(42)
(1)
(41)

Komentarai ()