Jokio neutralumo: Erdoganas atsakė į klausimą, kieno pusę jis palaiko Rusijos ir Ukrainos kare  ()

Erdoganas Lvive atsakė į klausimą, kieno pusę jis palaiko Rusijos ir Ukrainos kare.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pokalbio su žiniasklaidos atstovais metu Turkijos prezidentas leido suprasti, kad yra visiškai Ukrainos pusėje kare prieš Rusijos Federaciją.

Rugpjūčio 18 dieną Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas atvyko į Ukrainą surengti dvišalio susitikimo su Ukrainos prezidentu. Vizito Lvive metu jis su Zelenskiu aptarė karą Ukrainoje, situaciją Zaporižios AE ir grūdų išgabenimo problemas.

Per spaudos konferenciją atstovais R. T. Erdoganas leido suprasti, kad yra visiškai Ukrainos pusėje kare prieš Rusijos Federaciją, praneša „Ukraine 365“.

Kartu Turkijos vadovas ragina Ukrainą ir Rusijos Federaciją sėsti prie derybų stalo ir toliau dirbti ta kryptimi, kuri buvo pasiekta per susitikimą Stambule 2022 metų kovą. Turkijos prezidentas dar kartą pareiškė, kad jo šalis visiškai remia Ukrainos teritorinį vientisumą.

 

Erdoganas atkreipė dėmesį į ZAE temą, sakydamas, kad pasaulis nenori patirti naujo Černobylio. Jis įsitikinęs, kad karas anksčiau ar vėliau baigsis ir tai įvyks prie derybų stalo. Jo nuomonei visiškai pritarė Ukrainos prezidentas ir JT generalinis sekretorius.

Turkijos prezidentas pažadėjo netrukus pasikalbėti su V. Putinu dėl apsikeitimo karo belaisviais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(53)
(3)
(50)

Komentarai ()