[Žinios trumpai] Ukrainos oro pajėgos davė įdomią užuominą – AGM-88 HARM raketomis ginkluoti ne tik MiG-29? (Foto)  (2)

Ukrainos aviacija gali pasiekti Rusijos oro gynybą iki 150 km atstumu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kovinė aviacija aktyviai taiko amerikietiškas antiradarines raketas AGM-88 HARM prieš Rusijos oro gynybos sistemas. Tai pareiškė Karinių oro pajėgų vadovybės atstovas pulkininkas Jurijus Ignatas, praneša „ArmyInform“.

Kartu Ignatas pasakė tokią frazę: „Tikimės, kad sėkmingas AGM-88 HARM integravimas į Ukrainos atakos lėktuvus leis efektyviai aptikti ir sunaikinti rusiškus radarus“.

Ši frazė gali būti interpretuojama kaip užuomina, kad Ukrainos oro pajėgos raketoms AGM-88 HARM paleisti naudoja ne tik naikintuvus MiG-29, kaip anksčiau nurodė Pentagonas. Bet taip pat, pavyzdžiui, atakos (smogiamuosius) lėktuvus Su-24M, su sąlyga, kad bus naudojamas radiotechninės žvalgybos konteineris „Phantasmagoria“.

Savo komentare Karinių oro pajėgų vadovybės atstovas spaudai raketos AGM-88 HARM panaudojimo principą apibūdino taip: „Jos veikimo principas gana paprastas. Raketa pagauna radaro signalą tam tikroje vietovėje ir skrenda link jo skleidžiamos spinduliuotės šaltinio“. Ir šis aprašymas taikomas visiems Ukrainos ginkluotųjų pajėgų smogiamiesiems orlaiviams, galintiems naudoti valdomas raketas „oras–žemė“.

 

Raketos AGM-88 HARM gali sunaikinti taikinius 25–150 km atstumu. Šios raketos, kaip pabrėžia Ignatas, „veikia gana efektyviai“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(49)
(0)
(49)

Komentarai (2)