[Žinios trumpai] Pasityčiojimas ar spyris Putinui? Lukašenka pasveikino Ukrainą Nepriklausomybės dienos proga: „linkėjo taikaus dangaus“  ()

Baltarusijos, iš kurios teritorijos į Ukrainą skrenda raketos, prezidentas ukrainiečiams palinkėjo „drąsos, stiprybės ir sėkmės atkuriant orų gyvenimą“. Baltarusijos Respublikos vadovas nepaminėjo Gomelio srityje esančio aerodromo, kuriame dislokuotos Rusijos ginkluotosios pajėgos.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-08-24 [Žinios trumpai] Pasityčiojimas ar spyris Putinui? Lukašenka pasveikino Ukrainą Nepriklausomybės dienos proga: „linkėjo taikaus dangaus“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Baltarusijos vadovas Aleksandras Lukašenka pasveikino Ukrainą Nepriklausomybės dienos proga. Sveikinimas paskelbtas oficialioje prezidento svetainėje.

Valstybės vadovas, iš kurio teritorijos nuolat apšaudomi Ukrainos miestai, palinkėjo ukrainiečiams „taikaus dangaus“, taip pat „tolerancijos, drąsos, stiprybės ir sėkmės atkuriant orų gyvenimą“.

„Esu įsitikinęs, kad šiandieniniai prieštaravimai nepajėgs sugriauti šimtmečių senumo dviejų šalių tautų nuoširdžių geros kaimynystės santykių pagrindo. Baltarusija ir toliau pasisakys už darnos išsaugojimą, draugiškų ir abipusiai pagarbių santykių plėtrą visais lygiais“, – spaudos tarnyba citavo Lukašenką.

Priminsime, kad Baltarusija liepos pradžioje Gomelio srityje esantį Zyabrivkos aerodromą, kuriame rusai iš karto įrengė savo karinę bazę, atidavė visiškam Rusijos ginkluotųjų pajėgų disponavimui. Dėl to okupantai ten dislokavo S-400 „Triumph“ ir „Iskander “ sistemas.

 

Remiantis „Baltarusijos Gayun“ stebėjimo grupės pranešimais, Rusijos ginkluotosios pajėgos ne kartą apšaudė Ukrainos teritoriją iš Zyabrivkos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(11)
(-8)

Komentarai ()