[Žinios trumpai] Skandalas Rygoje: rusų fanatikams pasiūlyta grįžti į Rusiją – skelbiama kaip vyko sovietinio karių paminklo griovimas (Video)  ()

Demonstracija prieš sovietinio paminklo demontavimą Rygoje baigėsi skandalu dėl oponentų, kuriems buvo patarta išvykti į Rusiją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Latvijos sostinėje šalies valdžia pradėjo griauti paminklą sovietų kariams, sukėlusią aštrią reakciją iš nedidelės grupės demonstrantų, kurie simpatizuoja Rusijos Federacijai ir sovietų istorijai. Rusakalbiai demonstrantai sukėlė skandalą – buvo „išsiųsti“ į Rusijos Federaciją.

Naujienų agentūros praneša, kad prie paminklo susirinko kelių žmonių grupė, kuri elgėsi agresyviai ir protestavo prieš demontavimą. Vieną iš jų papiktino Latvijos sostinėje esanti Latvijos vėliava. Kitam nepatiko, kad paminklo griovimo priešininkai skatinami išvykti į Rusiją. Filmuotą medžiagą publikuoja „Telegram“ kanalas „Ukraina 365“.

Prie paminklo atvyko ir keli jaunuoliai, kurie pritarė valdžios sprendimui atlikti išmontavimą. Tarp griovimo šalininkų ir priešininkų kilo žodinis susirėmimas, kurį liudininkai nufilmavo mobiliųjų telefonų kameromis. Latvijos žiniasklaida pranešė, kad policija sulaikė septynis agresyviausius demonstrantus, o kiti protestuotojai pabėgo patys.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(121)
(1)
(120)

Komentarai ()