[Žinios trumpai] Lietuvos kaimynė už milijardą dolerių perka 250 galingiausių pasaulyje tankų - tai žvėriškai galinga jėga!  (3)

Lenkija už 1,148 mlrd. eurų pirks 250 „Abrams“ tankų. Ir ne bet kokių, bet pačių moderniausių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„General Dynamics Land Systems“ skirtas kontraktas apima net 250  „SEPv3“ versijos tankų. Be to, JAV jau pradėjo apmokyti lenkų karius naudoti „Abrams“ tankus - 28 tankai tam reikalui buvo pristatyti dar liepą.

„NATO stiprybė slypi jos vienybėje, kuri niekada nebuvo stipresnė nei šiandien“, – sakė Dougas Bushas, ​​JAV karinių pajėgų pirkimų, logistikos ir technologijų sekretoriaus padėjėjas, Sausumos pajėgų pirkimų vadovas. „Ši sutartis yra pavyzdys, kaip Sausumos pajėgos tęsia darbą su mūsų pramonės partneriais, siekdamos padidinti svarbiausių karinės įrangos pajėgumų gamybą, kad galėtume ir toliau patenkinti savo partnerių ir sąjungininkų poreikius.“

 

„Abrams“ tankų sutartis buvo sudaryta 2022-ųjų liepos pabaigoje, nors Lenkija užklausą išsiuntė dar prieš metus. „Abrams SEPv3“ yra galingiausias tankas pasaulyje, turintis privalumų technologijų, išgyvenamumo, kovos sistemų, patikimumo ir ryšių srityse“, teigiama JAV Sausumos pajėgų pranešime.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(36)
(2)
(34)

Komentarai (3)