[Žinios trumpai] Taivanas skelbia pradėsiantis numušinėti oro erdvę pažeidusius Kinijos dronus (Video)  ()

Taivano krašto apsaugos ministerija (KAM) paskelbė, kad jos kariai pradės numušti iš Kinijos įsibrovusius bepiločius orlaivius, kurie nepaiso perspėjimo signalų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

2022 m. rugpjūčio 28 d. pranešimas buvo paskelbtas po to, kai Kinijos socialinės žiniasklaidos platformoje „Weibo“ parodytose nuotraukose ir vaizdo įrašuose buvo matyti, kaip Kinijos dronai pažeidžia Taivano oro erdvę ir stambiu planu filmuoja Taivano karius. Vienoje filmuotoje medžiagoje buvo matyti, kaip kariai mėto akmenis į droną, bandydami jį nuvyti arba numušti.

KAM pranešime nurodė, kad ateityje bepiločio orlaivio įsibrovimo atveju kariuomenė imsis reikiamų atsakomųjų priemonių bepiločiams orlaiviams nuvyti, pavyzdžiui, skambės sirenos, bus transliuojami radijo įspėjimai ir paleidžiamos signalinės raketos, bet jei UAV nepavyks išvyti , jis bus „nušautas“.

 

 

Per pastarąsias kelias savaites KAM pranešė apie kelis neatpažintų nepilotuojamų orlaivių (UAV) įsiveržimus į Taivano kontroliuojamas Kinmeno salas, esančias prie pietrytinės žemyninės Kinijos pakrantės.

Taivano kariuomenė reagavo į bepiločius orlaivius šaudydama įspėjamąsias raketas. UAV operatorius nežinomas, nors gynybos vadovybė įtaria, kad tai Liaudies išlaisvinimo armija (PLA).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(9)
(1)
(8)

Komentarai ()