[Žinios trumpai] Rimtas pavojaus signalas: Rusijos karo laivai rodo neįprastą veiklą netoli Airijos – artėja prie JK branduolinės bazės?  (2)

Laivai buvo skirti paremti Rusijos ginkluotąsias pajėgas Ukrainoje. Grupės priekyje yra kreiseris „Maršalas Ustinovas“ – nuskendusio kreiserio „Moskva“ analogas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Didžiosios Britanijos karališkasis laivynas stebi Rusijos karo laivų judėjimą prie pietinių Airijos krantų. Pats jų pasirodymas šioje zonije yra neįprastas ir yra nerimą keliantis signalas apie Putino agresijos plėtrą. Apie tai praneša „The Daily Mail“.

Žurnalistai, remdamiesi karinio jūrų laivyno šaltiniais, praneša, kad ši Rusijos laivų grupė buvo skirta paremti Rusijos Federacijos pajėgas Ukrainoje.

Eskadrilės priekyje plaukia raketinis kreiseris „Maršalas Ustinovas“ – kreiserio „Moskva“, kurį nuskandino Ukraina, analogas. Tarp jų yra ir minininkas „Viceadmirolas Kulakovas“ ir tanklaivis „Vyazma“, palydos pobūdis leidžia manyti, kad laivus lydi povandeninis laivas.

Tolesnis grupės maršrutas nežinomas, tačiau karinio jūrų laivyno ekspertai teigia, kad jie gali praplaukti Didžiosios Britanijos karinio jūrų laivyno bazę HMNB „Clyde“ Faslane (vakarinė Škotijos pakrantė, netoli Glazgo). Minėtoje bazėje yra JK branduolinės atgrasymo sistemos.

Buvęs JK branduolinio povandeninio laivo kapitonas Ryanas Ramsey paaiškino, kad rusai turi visas teises tai daryti. Tačiau kartu tai neabejotinai yra jėgos demonstravimas ir grįžimas prie agresyvesnio Šaltojo karo laikų elgesio.

„Galbūt tai yra dalis Putino strategijos visais aspektais konfrontuoti su NATO. Tarp šios laivų grupės yra ir Rusijos branduolinis povandeninis laivas, tačiau jis neįplauks į Airijos jūrą“, – aiškino ekspertas.

 

Pasak Ramsay, laikydamiesi dabartinio maršruto, laivai praplauks šalia Didžiosios Britanijos karinės bazės „Clyde“ (Faslane), o tai kelia nerimą, nes bazėje atliekami karo laivų ir povandeninių laivų bandymai.

Pasak analitiko H. I. Suttono, „Maršalas Ustinovas“ praėjusią savaitę paliko Viduržemio jūrą. Spėjama, kad šie laivai grįžta namo po šešis mėnesius dislokavimo Rusijos pajėgoms Ukrainoje palaikyti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(32)
(-18)

Komentarai (2)