[Žinios trumpai] Rusija rado spragą ginkluotės gabenimui Bosforo sąsiauriu: tarptautinė teisė suriša Turkijai rankas  ()

Ankara rugpjūtį nesustabdė Rusijos laivo „Sparta II“, kuris iš Sirijos į netoli Ukrainos esantį Novorosijską gabeno priešlėktuvinių raketų sistemą S-300.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-09-03 [Žinios trumpai] Rusija rado spragą ginkluotės gabenimui Bosforo sąsiauriu: tarptautinė teisė suriša Turkijai rankas  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dėl karinės įrangos ir amunicijos atsargų išeikvojimo Rusija naudoja komercinius laivus ginklams gabenti, ypač per Turkijos kontroliuojamą Bosforo sąsiaurį. Ukrainos pusė pareikalavo, kad Ankara sustabdytų Rusijos laivus su ginklais, nes jie skirti remti okupacinius karius šalies pietuose., rašo „Wall Street Journal“.

Žurnalistai prisiminė, kad pirmadienį, rugpjūčio 29 d., Ukrainos užsienio reikalų ministerija įteikė notą Turkijos ambasadoriui dėl to, kad, anot Kijevo, Turkijos pusė leido praplaukti laivui „Sparta II“ su S-300 raketų sistema per Bosforo sąsiaurį. Rugpjūčio 27 dieną laivas atplaukė į Rusijos Novorosijsko uostą, esantį netoli Ukrainos.

Laivą „Sparta II“ valdanti bendrovė „Oboronlogistics“ patikino, kad laivas į Siriją gabeno 2000 tonų sveriantį komercinį krovinį, įskaitant vamzdžius, chemikalus, kurą ir įrangą, o su alyvuogių aliejumi grįžo į Rusiją. Tuo tarpu Turkija pažymėjo, kad pagal tarptautinę teisę ji neturi teisės kištis į komercinių laivų praplaukimą.

 

Savo ruožtu JAV pareigūnai teigia, kad S-300 perkėlimas iš Sirijos rodo, kad valstybei agresorei baigiasi tam tikrų rūšių ginklų ir amunicijos atsargos, todėl ji priversta jų ieškoti atokiuose regionuose, kur Rusijos kariškiai atlieka karines operacijas.

Komentaruose leidiniui neįvardytas Rusijos pareigūnas, susipažinęs su Kremliaus operacijomis Sirijoje, sakė, kad šalis yra „ideali vieta daryti spaudimą NATO“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(1)
(8)
(-7)

Komentarai ()