[Žinios trumpai] Ukrainos karas jau keičia pasaulio karybą – Izraelis skubiai modernizuoja savo tankus „Merkava“: turės esminę gynybos sistemą (Video)  ()

Izraelis ruošiasi atlikti naujausią tanko modifikaciją ir čia matome Ukrainos armijos kovinės patirties su Rusijos Federacija žymę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

2023 metais Izraelio gynybos pajėgos (IDF arba hebrajiškai Tzahal) planuoja priimti į tarnybą naujausią pagrindinio tanko „Merkava“ modifikaciją – „Merkava Mk 4 Barak“. Tokių tankų kiekiai, sąlygos ir pristatymo kaštai neatskleidžiami. Taip pat nežinoma, ar esami tankai bus atnaujinti iki nurodytos modifikacijos.

Žinoma, kad pagrindiniai „Merkava Mk 4 Barak“ skirtumai nuo ankstesnių keturių versijų bus tanko apsaugos sistemoje.

Visų pirma, „Merkava Mk 5 Barak“ turėtų gauti patobulintą aktyviosios apsaugos sistemos „Trophy“ versiją, kuri galės atremti net naujausias Izraelio prieštankines raketas „Spike“.

Be to, naujausias IDF tankas gaus visapusiškų vaizdo kamerų sistemą, kuri teiks vaizdus dienos ir nakties sąlygomis, ir bus sujungta su tanko vado šalmu, kuris primins atakos lėktuvo piloto šalmą. Ir bene įdomiausia savybė – „Merkava Mk 4 Barak“ turėtų gauti elektroninės kovos priemones, tačiau jos veikimo nuotolis neskelbiamas.

Panašu, kad „Merkava Mk 4 Barak“ architektūra paremta techniniais sprendimais, kuriuos, be kita ko, padiktavo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kautynių su Rusijos kariuomene patirtis, per kurias rusai prarado daugiau kaip 2000 tankų. Visų pirma, dėmesys skiriamas įgulos ergonomikos ir situacijos suvokimo gerinimui. Taip pat apie galimybę „užblokuoti“ priešo dronus.

Štai kodėl galime daryti išvadą, kad Izraelio kariuomenė netiki, kad dronai mūšio lauke galutinai pribaigė tankus.

 

Izraelio gynybos pajėgos yra viena iš nedaugelio kariuomenių pasaulyje, kur tankų skaičius rezerve viršija tankų skaičių koviniuose vienetuose. „The Military Balance“ autoriai teigia, kad Izraelio kariuomenės aktyvieji daliniai disponavo apie 160 tankų „Merkava Mk3“ ir apie 330 „Merkava Mk4“ tankų (iš viso 490 transporto priemonių), tačiau rezerve buvo apie 660 „Merkava Mk3“ ir apie 220 „Merkava Mk4“, iš viso 880 transporto priemonių, t. y., dvigubai daugiau.

Todėl kyla klausimas, ar Izraelio kariuomenė atnaujins esamą „Merkava“ parką kariniuose daliniuose ir sandėliavimo bazėse iki „Merkava Mk 4 Barak“ lygio.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(0)
(15)

Komentarai ()