„Tokiais lapeliais išklijuotas visas Doneckas“ – prasidėjo masinis ORDLO dezertyravimas, štai ką daro valdžia ir kaip į tai reaguoja gyventojai (Foto)  ()

Mobilizuotų „L/DLR“ bėglių iš Rusijos armijos yra tiek daug, kad ORDLO baudžiamieji organai yra priversti imtis neatidėliotinų priemonių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Okupuotų Donbaso dalių gyventojai vis labiau atsisako dalyvauti Rusijos kare prieš Ukrainą, palieka frontą ir dezertyruoja iš okupacinės armijos dalinių. Be to, dezertyrų yra tiek daug, kad okupacinės administracijos jėgos padaliniai buvo priversti skubiai reaguoti.

Žurnalistas ir tinklaraštininkas Denisas Kazanskis perskelbė  pranešimą apie situaciją okupuotame Donecke, kuris iškabintas lapeliais, skatinančiais informatorius pasmerkti „tėvynės išdavikus“, pabėgusius iš Rusijos okupacinės armijos ir nenorinčius dalyvauti kare.

„Mobilizuotieji iš L/DLR nenori mirti ir mieliau dezertyruoja. Bėglių tiek daug, kad baudžiamoji valdžia yra priversta kabinti plakatus, kuriais skatinta informatorius informuoti apie „tėvynės išdavikus“, – rašoma „Wind Sower“ „Telegram“ kanale.

 

 

Tuo pat metu socialinių tinklų vartotojai praneša, kad Doneckas tuščias – daugybė vietinių pabėgo iš miesto, bijodami mobilizacijos ir apšaudymo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(110)
(0)
(110)

Komentarai ()