[Žinios trumpai] Estiški THeMIS robotai sukėlė tikrą ažiotažą Rusijoje: skelbiama medžioklė, pasiruošę mokėti iki 1 mln. rublių  ()

Rusijos ginkluotosios pajėgos paskelbė apie THeMIS robotinių sistemų medžioklę Ukrainos frontuose.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-09-05 [Žinios trumpai] Estiški THeMIS robotai sukėlė tikrą ažiotažą Rusijoje: skelbiama medžioklė, pasiruošę mokėti iki 1 mln. rublių  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Estijoje pagamintų THeMIS robotų sistemų, veikiančių Ukrainos armijoje, pasirodymas Maskvoje sukėlė ažiotažą. Transporto priemonės jau yra medžiojamos.

Apie tai savo „Facebook“ tinklaraštyje rašo karo stebėtojas Aleksandras Kovalenko.

Rusijos strategijų ir technologijų analizės centras (CAST) paskelbė apie 1 milijono rublių (apie 16 400 eurų) atlygį už sučiuptą THeMIS.

THeMIS šiandien laikomas vienu geriausių savo klasėje. Jis skirtas kroviniams gabenti ir sužeistiesiems ar žuvusiems evakuoti iš mūšio lauko. Plačiau apie šį robotą galite paskaityti čia.

Rusijos CAST susidomėjo kompleksu, pozicionuodamas save kaip nepriklausomą organizaciją. Bet kaip, pažymėjo Kovalenko, viskas rodo jos labai glaudžius ryšius su Rusijos Federacijos specialiosiomis tarnybomis. Ją globoja Rusijos Federacijos gynybos ministerija. Šio centro vadovas yra Ruslanas Puchovas, kuris, pasak eksperto, yra eilinis Rusijos karinės žvalgybos pareigūnas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(40)
(4)
(36)

Komentarai ()