[Žinios trumpai] Irano dronai nebuvo už dyką – netrukus gali būti sudarytas Rusijos ir Irano susitarimas dėl naikintuvų Su-35  ()

Rusijai kreipiantis į Iraną dėl bepiločių orlaivių, Teheranui gali būti tinkamas laikas pagaliau gauti Su-35, kad būtų galima pradėti savo oro galios modernizavimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Daugybė pranešimų rodo, kad Iranas gali būti pasirengęs radikaliai pertvarkyti savo senstantį naikintuvų parką, iš Rusijos gaudamas daugiafunkcinius lėktuvus Su-35.

Jei šis susitarimas būtų įvykdytas, tai būtų pirmieji tikrai nauji naikintuvai Iranui nuo dešimtojo dešimtmečio pradžios ir galėtų išspręsti Maskvos problemą dėl Su-35, kurie iš pradžių buvo pagaminti Egiptui, bet dabar mažai tikėtina, kad jie kada nors bus pristatyti į tą šalį.

Neseniai kalbėdamas su Irano naujienų agentūra „Borna“, Irano Islamo Respublikos oro pajėgų (IRIAF) vadas generolas Hamidas Vahedi patvirtino, kad Teheranas ieško galimybių iš Rusijos pirkti lėktuvus Su-35.

„Šis klausimas įtrauktas į darbotvarkę“, – sakė Vahedi. „Tikimės, kad ateityje galėsime gauti šiuos 4++ kartos naikintuvus“.

4++ kartos epitetas naudojamas, ypač Rusijoje, apibūdinant galingiausius šiandien gaminamus ketvirtos kartos naikintuvus. Tai apima Su-35 ir MiG-35, kurie abu yra gerokai perdirbti Šaltojo karo laikų dizainai su pažangiais jutikliais ir ginklais.

Vis dėlto Vahedi teigė, kad IRIAF nori pirkti vienvietį Su-35, o ne dvivietį Su-30. Anksčiau Iranas buvo siejamas su galimais abiejų šių tipų pirkiniais, nors yra pasiūlymų, kad šį kartą viskas gali būti kitaip.

IRIAF vadovas taip pat pareiškė, kad galutinį sprendimą dėl Su-35 pirkimo turės priimti Ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas, kuris formaliai kontroliuoja tokius pirkimo sprendimus.

 

Praėjusių metų pabaigoje pasirodė pranešimų apie galimą ginklų pardavimą už 10 milijardų dolerių, įskaitant 24 Su-35, taip pat dvi S-400 oro gynybos sistemas ir karinį palydovą.

Rusija iš pradžių sukūrė Su-35 eksportui, tačiau pirmasis užsakovas buvo pati Maskva, kuri pirmą kartą užsakė oralivius 2009 m. Nuo tada šis tipas įsitvirtino kaip pažangiausias naikintuvas Rusijos tarnyboje, vėluoajnt Su-57 pristatymams. Rusijos versija Su-35S buvo plačiai naudojama šalies kare Ukrainoje, taip pat jos kampanijoje Sirijoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(5)
(0)

Komentarai ()