[Žinios trumpai] „Dovana Putinui“: Čekijoje prasideda lėšų rinkimo kampanija, skirta Ukrainai padovanoti tanką T-72M – kiek tam reikės lėšų?  ()

Tankui reikia palyginus nedidelės sumos ir Ukrainos bei Čekijos vyriausybių sutikimo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nuo 2022 metų gegužės mėnesio Čekijoje veikia savanorių iniciatyva „Dovana Putinui“, kurios tikslas – rinkti lėšas Čekijos gamintojų įrangai Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms įsigyti. Per 4 darbo mėnesius ši iniciatyva surinko 7 milijonus eurų, o dabar čekai nori surengti naują akciją: surinkti 1,22 milijono eurų Ukrainos ginkluotųjų pajėgų tankui T-72M įsigyti. Apie tai rašo Lenkijos portalas „Defense24“.

Tokiems veiksmams jau pritarė Ukrainos gynybos ministerija ir Čekijos gynybos ministerija. Ukrainai skirtas T-72 bus perkamas iš Čekijos kariuomenės rezervų. 1,22 milijono eurų suma padengs ne tik tanko, bet ir jo pristatymo į Ukrainos teritoriją išlaidas.

Kol kas nežinoma, kada Ukrainos ginkluotosios pajėgos gaus tanką. Tačiau pažymima, kad laikinasis Ukrainos laikinasis reikalų patikėtinis Čekijoje Vitalijus Usatijus nuolat pabrėžia, kad Ukrainos kariuomenei reikia sunkiųjų šarvuočių, kad pagaliau išmuštų rusus iš Ukrainos.

 

Anksčiau pranešė, kad Čekija jau perdavė Ukrainai 72 tankus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(44)
(0)
(44)

Komentarai ()