[Žinios trumpai] „Jie užsitarnavo“: propagandistė Simonian išreiškė norą pravažiuoti per Maskvą su Ukrainos vėliava  ()

Rusijos propagandos veidas Margarita Simonian persimainė ir apie ukrainiečius ėmė rašyti geriau nei įprastai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos propagandistė Margarita Simonian nustebino savo sekėjus naujais įprastą retoriką pakeisdama į „proukrainietišką“. Na, beveik.

Garsi Rusijos propagandistė Margarita Simonian savo „Twitter“ puslapyje netikėtai paskelbė apie nostalgišką norą grįžti į Sovietų Sąjungos laikus. Naujas įrašas žurnalistės socialiniame tinkle primena „geros valios gestą“, bandymą prisiminti laikus, kai toje pačioje šalyje gyveno rusai ir ukrainiečiai.

Margarita Simonian rašo: „Šioje situacijoje geriausias ateities vaizdas yra bendras praeities vaizdas. Mūsų nesena bendra praeitis, kai visi kartu, kai pergalės diena, kai paradas, kai mokoma ir rusų, ir ukrainiečių. Kada su skarelėmis nuostabios dainos dainuojamos ir viena, ir kita kalba.“

Simonian tai rašo tuo metu, kai Charkive Ukrainos ginkluotosios pajėgos veržiasi pirmyn, valydamos savo teritoriją nuo rusų užpuolikų. Po šio puolimo ukrainiečiai nebenorės draugauti - „jau nebebūsime broliai“.

 

Bet tai net nebuvo keisčiausias Simonian, kuri po Darijos Duginos nužudymo teigė, kad bijo vaikščioti be apsaugos, pranešimas Ukrainos atžvilgiu. Ji taip pat paskelbė - „Šiandien noriu pravažiuoti per Maskvą su ukrainiečių vėliava lange. Jei tik rasiu vėliavą. Prisijunkite. Šiandien jie tai užsitarnavo.“

(35)
(2)
(33)

Komentarai ()