[Žinios trumpai] Kilo naujas karas? Atsinaujino kruvinos kovos Kalnų Karabache – Armėnija skubiai prašo Rusijos pagalbos (Video)  (3)

Rusija antradienį pranešė, kad „susitarė dėl paliaubų“ tarp Armėnijos ir Azerbaidžano, po to, kai nauji susirėmimai pasienyje nusinešė dešimtis gyvybių.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-09-13 [Žinios trumpai] Kilo naujas karas? Atsinaujino kruvinos kovos Kalnų Karabache – Armėnija skubiai prašo Rusijos pagalbos (Video)  (3)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Tikimės, kad susitarimas, pasiektas tarpininkaujant Rusijai dėl ugnies nutraukimo nuo šių metų rugsėjo 13 d. 9 val. Maskvos laiku, bus visiškai įvykdytas“, – sakė Rusijos Užsienio reikalų ministerija pareiškime, kuriame priduriama, kad yra „labai susirūpinusi“ dėl kovų pagausėjimo.

Armėnija ir Azerbaidžanas kaltino viena kitą dėl atsinaujinusių susišaudymų ginčijamame Kalnų Karabacho regione – susirėmimai prasidėjo apie vidurnaktį vietos laiku. Armėnijos ministras pirmininkas Nikolas Pašinianas sakė, kad per susirėmimus žuvo mažiausiai 49 jos kariai.

Jerevanas vėliau apkaltino Baku „bandymu įsiveržti“ į Armėnijos teritoriją ir pareiškė, kad prašo Maskvos karinės pagalbos.

Armėnijos gynybos ministras Surenas Papikjanas ir Rusijos kolega Sergejus Šoigu kalbėjosi telefonu ir susitarė dėl „bendrų veiksmų situacijai stabilizuoti“, pranešė Jerevano gynybos ministerija.

Armėnijos saugumo taryba, vadovaujama Kaukazo respublikos ministro pirmininko ir prezidento, susirinko siekti abipusės pagalbos ir bendradarbiavimo sutarties su Rusija, kurioje numatyta bendra gynybos ir karinė pagalba agresijos prieš pasirašiusias šalis atveju, sakoma Armėnijos vyriausybės pranešime.

 

 

Pareiškime priduriama, kad Armėnija taip pat kreipsis pagalbos į Maskvos vadovaujamą šešių buvusių sovietinių respublikų saugumo bloką – Kolektyvinio saugumo sutarties organizaciją (KSSO), taip pat JT Saugumo Tarybą.

Pašinianas telefonu bendravo su Rusijos prezidentu Putinu, Prancūzijos prezidentu Macronu ir JAV valstybės sekretoriumi Blinkenu.

Armėnijos pareigūnai susirėmimus siejo su Rusijos invazija. Ukrainos karas pakurstė gandus, kad Rusija išveda bent dalį savo „taikdarių“ į Ukrainą ir prisidėjo prie karo veiksmų eskalavimo Kalnų Karabache, kur paliaubų pažeidimai yra dažni.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(1)
(10)

Komentarai (3)