[Žinios trumpai] Sakartvelas atsiliepė į Ukrainos raginimus atidaryti antrąjį frontą prieš Rusiją  ()

„Sutinkame surengti apklausą, kad išsiaiškintume, ar žmonės nori atidaryti antrąjį frontą Sakartvele, ar ne", -  pasakė Kobachidzė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sakartvelas nesutinka su Ukrainos iniciatyva atidaryti antrąjį frontą prieš Rusijos Federaciją, tačiau valdžia yra pasirengusi surengti referendumą, kad išsiaiškintų piliečių nuomonę, praneša Sakartvelo pirmasis kanalas, remdamasis valdančiosios partijos „Gruzinų svajonė“ lyderiu I. Kobachidze.

„Deja, aukšti Sakartvelo vyriausybės pareigūnai nepritaria siūlymui atidaryti antrąjį frontą Sakartvele. Bet sutinkame surengti apklausą, kad išsiaiškintume, ar žmonės nori atidaryti antrąjį frontą Sakartvele, ar ne", - sakė Kobachidzė.

Kobachidzė mano, kad sprendimą dėl šio žingsnio turėtų priimti šalies piliečiai:

„Dar kartą pasikartosiu: turime paklausti žmonių, ar jie nori antrojo fronto Sakartvele, ar ne. Jei žmonės nori, mes galime kartu aptarti šį klausimą vėliau. Jei ne, tuomet turime laikytis jau priimto sprendimo“.

Anksčiau buvo pranešta, kad daugiau nei 20 įtakingiausių Sakartvelo ne pelno organizacijų paskelbė bendrą pareiškimą, kuriame reikalaujama, kad dabartinė šalies valdžia įvestų vizų režimą Rusijos piliečiams. Laiškas buvo išsiųstas valdančiajai partijai „Gruzinų svajonė“ ir ministrui pirmininkui Irakliui Garibašviliui.

 

Vėliau „Gruzinų svajonės“ vadovas Kobachidzė pareiškė, kad šalis nemato reikalo peržiūrėti bevizio režimo rusams. Jis taip pat pabrėžė, kad valdžios institucijos nemato rizikos Rusijos piliečių buvimui šalyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(19)
(38)
(-19)

Komentarai ()