Va čia tai pergalė! Ukrainos desantininkai numušė modernų Rusijos naikintuvą Su-30 su sovietine priešlėktuvine patranka ZU-23-2 (Video)  (1)

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų oro puolimo pajėgų 80-osios atskiros oro puolimo brigados kariai priešlėktuviniu pabūklu numušė rusišką naikintuvą Su-30.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai teigiama oficialiame Ukrainos oro puolimo pajėgų „Facebook“ puslapyje.

„Šiomis dienomis Ukrainos ginkluotųjų pajėgų oro puolimo pajėgų 80-osios atskiros oro puolimo brigados priešlėktuvininkai galiausiai nutūpė rusišką daugiafunkcį naikintuvą Su-30. Pilotas nesitikėjo, kad Lvivo desantininkai sugebės numušti jį su 23 mm dvigubu priešlėktuviniu ginklu ZU-23“, – rašoma pranešime.

Prie įrašo pridedamas atitinkamas vaizdo įrašas. Vaizdo įraše matyti, kaip orlaivio nuolaužos pažirusios miške.

 

Zu-23-2, dar žinomas kaip ZU-23, yra sovietų gamybos velkama 23×152 mm priešlėktuvinė dvivamzdė autopatranka, naudojama nuo 1960 metų.

ZU-23-2 patranka sumontuota ant nedidelės priekabos, kurią galima paversti stacionariu laikikliu šaudyti iš pabūklų. Šioje padėtyje ratai nustumiami į šoną.

Autopatranką galima paruošti šaudyti iš žygio pozicijos per 30 sekundžių, o avariniu atveju – iš važiavimo padėties. Ginklas nutaikomas ir šaudomas rankiniu būdu, naudojant optinį-mechaninį taikiklį ZAP-23, kuris naudoja rankiniu būdu įvestus taikinio duomenis, kad būtų užtikrintas ribotas automatinis taikymas.

 

 

Jame taip pat yra tiesių vamzdžių teleskopas T-3, skirtas naudoti prieš antžeminius taikinius, tokius kaip pėstininkai, taip pat nešarvuotos ar lengvai šarvuotos transporto priemonės.

Šoviniai tiekiami konvejerio juosta iš dviejų šovinių dėžių. Kiekviena amunicijos dėžė yra dvigubo patrankos šone ir kiekvienoje yra 50 šovinių. Iššaudant ginklą susidarę dūmai dalinai pašalinami per vamzdžių šonines angas.

Ukrainos kariai naudoja patranką ant sunkvežimio, kad ji būtų mobili.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(67)
(4)
(63)

Komentarai (1)