„Armėnija yra pasirengusi pripažinti Azerbaidžano teritorinį vientisumą“ - premjero pareiškimas sukėlė tikrą audrą, renkasi protestuotojai  (0)

Armėnijos premjeras pasirengęs nepopuliariems sprendimams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Atsinaujinus karinei Armėnijos ir Azerbaidžano konfrontacijai, Armėnijos ministras pirmininkas Nikolas Pašinianas gana garsiai pareiškė apie savo pasirengimą pripažinti Azerbaidžano teritorinį vientisumą. Informaciją apie tai skelbia leidinys „Haqqin“.

„Esame pasirengę pasirašyti dokumentą, dėl kurio daugelis mus niekins ir vadins išdavikais. Liaudis gali net nuversti valdžią, bet tuo pačiu Armėnija atgaus ramybę. Man nelabai įdomu, kaip bus man asmeniškai, man svarbiau Respublikos interesai“, – sakė Pašinianas.

Armėnijos ministras pirmininkas pabrėžė, kad kalbama apie Azerbaidžano teritorinio vientisumo pripažinimą tarp Armėnijos ir Azerbaidžano sąjunginių respublikų 1991 metais vykusioje Almatos konferencijoje. Tik šiuo atveju būtų sureguliuota situacija teisiniu pagrindu.

 

Kartu Pašinianas atkreipė dėmesį į vieną niuansą, kad Armėnija nėra pasirengusi pripažinti Azerbaidžano pretenzijų į Zangezūro koridorių ir pirmapradės armėniškas teritorijas.

Reaguodami į šį sprendimą Jerevano centre ėmė burtis žmonės, kategoriškai atmetantys siūlomą planą. Pasigirsta raginimų Pašinianui atsistatydinti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(19)
(0)
(19)

Komentarai (0)