[Žinios trumpai] Rusija galutinai praranda artimiausią sąjungininką – įvyko milžiniškas antirusiškas mitingas su JAV ir Ukrainos vėliavomis (Video)  ()

Visiškas Putino fiasko – praranda vieną artimiausių savo sąjungininkių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Didelio masto antirusiškas mitingas įvyko Jerevane, Armėnijoje. Dalyviai su Armėnijos, JAV ir Ukrainos vėliavomis ragina šalies valdžią nutraukti ryšius su Maskva.

Protestuotojai reikalauja, kad Armėnija pasitrauktų iš KSSO – Rusijos NATO analogo. Ši organizacija atsisakė teikti karinę pagalbą Jerevanui tiek per 44 dienas trukusį karą dėl Karabacho 2020 m. rudenį, tiek per pastarąjį konflikto eskalavimą.

Akivaizdu, kad Rusija praranda vieną ištikimiausių sąjungininkių regione. Maskva parodė, kad nesugeba apsaugoti Armėnijos akistatoje su Azerbaidžanu, nepaisant to, kad Armėnijos teritorijoje yra Rusijos karinė bazė. 

Per pastarąjį Armėnijos ir Azerbaidžano susirėmimą pasienyje žuvo daugiau nei 150 armėnų. Po to, šalies ministras pirmininkas Nikolas Pašinianas paprašė KSSO karinės pagalbos. Atsakydama organizacija į įvykio vietą galėjo atsiųsti tik komisiją.

 

Tebevykstančių įvykių fone sustiprėjo Jungtinių Valstijų vaidmuo. Rugsėjo 17 d., Jerevane lankėsi JAV Kongreso Atstovų rūmų pirmininkė Nancy Pelosi. Ji pažadėjo Armėnijai paramą, pažymėdama, kad Rusija neįvykdė savo sąjungininkų įsipareigojimų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(51)
(2)
(49)

Komentarai ()