JAV reakcija kelia nerimą – tai yra rimtas ženklas, kad branduolinė grėsmė smarkiai didėja, Putinas pasiruošęs bet kam  (2)

Karo ekspertas Piotras Černikas teigė, kad tikimybė, jog Putinas panaudos branduolinį ginklą, žymiai išaugo.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-09-26 JAV reakcija kelia nerimą – tai yra rimtas ženklas, kad branduolinė grėsmė smarkiai didėja, Putinas pasiruošęs bet kam  (2)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacijos prezidentas atvirai pareiškė ketinantis panaudoti branduolinį ginklą. Įvairių šalių lyderiai į tai, ką išgirdo, reagavo savaip, niūriai išsakė perspėjimus, tačiau tiesiogiai nenurodė, kaip tiksliai planuoja reaguoti į masinio naikinimo ginklų panaudojimą.

Tai, kad išaugo branduolinio smūgio prieš Ukrainą grėsmė ir kokiais ženklais jis tai suprato, Piotras Černikas kalbėjo televizijos kanalo „Apostrofa“ eteryje.

„Ar grėsmės lygis didėja? Didėja. Žodžiu, prieš kelias dienas amerikiečiai išėjo į žvalgybą. Yra orlaivių, tokių kaip „Boeing“ RC-135, kurie yra specialiai sukurti galimiems branduolinių raketų paleidimams stebėti. Amerikiečiai prieš kelias dienas vykdė žvalgybą, tai yra rimtas ženklas, kad branduolinė grėsmė smarkiai didėja“, – užtikrintai tvirtino karo ekspertas, analizuodamas pastarojo meto įvykius ir JAV priimtus sprendimus.

 

Televizijos laidų vedėjas paklausė savo svečio, ar NATO pajėgos galėtų sunaikinti Juodosios jūros laivyną, reaguodamos į Rusijos paleistų taktinių branduolinių raketų paleidimą.

Piotras Černikas pažymėjo, kad esmė ne ta, ar jie atsakys tokiu būdu, o tai, kad Juodosios jūros laivynas prarado savo kovinį potencialą:

„Juodosios jūros laivynas, kaip kovinis vienetas, nebegali kelti grėsmės Ukrainai, jau nekalbant apie karinio pariteto ar karinio pranašumo visoje Juodojoje jūroje sukūrimą“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(10)
(7)

Komentarai (2)