Rusijoje tokia beprotybė, kaip iš fantastinių romanų: į karą išvežė šokiruotą FSB papulkininkį su smegenų sukrėtimu ir skeveldra kaukolėje (Video)  ()

Rusijos kariniai komisarai išduoda šaukimus esantiems neįgaliojo vežimėliuose, onkologinėmis ir kitomis sudėtingomis ligomis sergantiems rusams, taip pat siunčia šaukimus mirusiems vyrams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

40 metų Michailas Timošenko yra I grupės invalidas. Prieš keletą metų išėjo į pensiją, yra atsargoje, turi kapitono laipsnį. Vyro teigimu, šaukimą jam asmeniškai įteikė karinio komisariato darbuotojas, dalyvaujant policininkui. Į prieštaravimą, kad jis fiziškai negali praeiti pratybų, jam buvo rekomenduota atvykti į karių registracijos ir įdarbinimo įstaigą ir viską spręsti vietoje.

„Šauktinis“ neįgaliojo vežimėlyje atsisakė. Pokalbį paskelbė „Telegram“ kanalas „Ukraina 365“.

Sevastopolyje buvo mobilizuotas 59 metų SBU (nuo 2014 m. FSB) atsargos papulkininkis Igoris Lobzovas. Jo praeityje – karas Afganistane, kur jis gavo smegenų sukrėtimą, o skeveldra įstrigo jo kaukolėje. Dabar vyras serga artritu, praradęs klausą ir kamuojamas stuburo išvaržos. Jam pasirodžius kariniame komisariate, į pensiją išėjęs saugumietis kartu su kitais šauktiniais be medicininės apžiūros buvo nuvežtas į karinį dalinį Kazachijos įlankoje. Papulkininkis buvo paimtas į kariuomenę artileristu.

Maskvoje buvo mobilizuotas vėžiu sergantis 44 metų licėjaus direktoriaus pavaduotojas Sergejus Zaguzovas. Pasak žmonos, vyras kenčia nuo „persiko dydžio“ gerybinio auglio. Dėl jo jam nuolat svaigsta galva, jis alpsta, kamuoja traukuliai. Tuo pat metu karinės registracijos ir įdarbinimo tarnyba atsisakė jam atlikti medicininę apžiūrą. Rugsėjo 28 dieną jį ketinama išsiųsti į pasienį.

 

Krymo gyventojai socialiniuose tinkluose rašo, kad pusiasalyje iškviesti onkologinėmis ligomis sergantys žmonės, kuriems labai reikalinga medikų pagalba. Taip pat žinomas atvejis, kai atėjo šaukimas prieš dvejus metus mirusiam vyrui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(42)
(2)
(40)

Komentarai ()