Suomija ėmė rimtai ruoštis karui – skelbiami įspūdingi video, ką išdarinėja suomių naikintuvai (Video)  ()

Suomija aktyviai rengia pilotus ir sausumos personalą tikroms karo sąlygoms.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Suomijos oro pajėgos pradėjo rengti itin svarbų savo aviacijos kovinio pajėgumo išlaikymo elementą – decentralizaciją, kad būtų galima naudoti aerodromus greitkeliuose.

Oficialus manevrų pavadinimas yra „Baana-22“, kuris apima mokymus dislokuoti inžinerinę ir taktinę paramą maršrutuose, taip pat paruošti antžeminį ir skrydžių personalą.

Pratybose dalyvauja mokomieji orlaiviai F/A-18 ir „Hawk“ bei apie 200 žmonių (iš jų 70 yra rezervistai).E75 greitkelis netoli Joutsa miesto centrinėje šalies dalyje buvo uždarytas treniruotėms.

Svarbus mokymo elementas yra kilimo ir tūpimo praktika tiek dieną, tiek naktį. O patys mokymai, prasidėję rugsėjo 26 d., turėtų baigtis rugsėjo 29-osios vakare.

 

Suomijoje vykdomi aktyvūs skrydžio įgulų ir antžeminio personalo mokymai realioms karo sąlygoms, kur pagrindinė pirmųjų karo minučių užduotis bus lėktuvų paskirstymas į rezervines vietas.

Tačiau atrodo, kad karinės pratybos „Baana-22“ yra tik vienas iš pasirengimo didesnių pratybų „Ruska-22“, kurios apims didžiąją šalies dalį, elementas. Jos prasidės spalio 3 d. ir tęsis penkias dienas. Jose dalyvaus 3700 žmonių, iš jų 2400 yra rezervistai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(52)
(2)
(50)

Komentarai ()