Zelenskis sukrėstas, kokį atsakymą gavo iš Izraelio: „Nežinau, kas atsitiko Izraelio valstybei, esu šokiruotas“  (2)

Prezidentas Volodymyras Zelenskis stebisi Izraelio atsisakymu aprūpinti Ukrainą oro gynybos sistemomis ir pabrėžia, kad Izraelio pusė ukrainiečiams nepadėjo jokia ginkluote.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai jis pareiškė duodamas interviu Prancūzijos žiniasklaidai, praneša „Ukrinform“.

„Nežinau, kas atsitiko Izraelio šaliai, esu šokiruotas, nesuprantu, kodėl mums negalėjo suteikti oro gynybos sistemų... Izraelis nedavė ginklų, nulis. Suprantu, pas juos sunki situacija dėl Sirijos, Rusijos, bet aš paskambinau dviem lyderiams, dviem Izraelio premjerams ir paprašiau oro gynybos sistemų, jie atsakė, kad gina savo žemes“, – pažymėjo prezidentas.

Jis pabrėžė, kad, anot žvalgybos, Izraelis yra sudaręs sutartis su kai kuriomis arabų šalimis dėl „ginklų, saugančių dangų“, tiekimo.

V. Zelenskis pažymėjo, kad jį nustebino toks Izraelio požiūris, turint omenyje, kad šią valstybę kūrė, be kita ko, žmonės iš Ukrainos, o ir dabar šalyje gyvena milijonas žmonių iš Ukrainos.

Kartu šalies vadovas pabrėžė, kad Izraelio visuomenė palaiko Ukrainą.

 

„Mano pokalbiai su Izraelio vadovybe Ukrainai nieko nepadėjo. Esu tikras, kad Rusijos pokalbiai su Izraelio vadovybe visiškai lemia jų veiksmus. O aš laikau Izraelį didele valstybe, kuri yra visiškai nepriklausoma priimant sprendimus. Ir kai žinau, kad izraeliečių viešoji nuomonė demokratijos ir Ukrainos pusėje, jei jie bijo mums duoti vienokią ar kitokią ginklų technologiją, tai, atsiprašau, koks klausimas dėl oro gynybos? Tai gynyba, tai yra nuo raketų, kurios atlekia į mūsų žmones“, – pareiškė V. Zelenskis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(235)
(26)
(209)

Komentarai (2)