[Žinios trumpai] Ukraina iranietiškiems dronams „Shahed 136“ pirmą kartą smogė su nauju ir labai galingu ginklu - skelbiama, kuo viskas baigėsi  ()

Duosime mažą užuominą – rezultatas buvo sėkmingas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Spalio 5 d. naktį Ukrainos oro gynyba numušė šešis Irano kilmės UAV. Tris iš jų sunaikino raketų daliniai, o kitus tris – Ukrainos karinių oro pajėgų 204-osios taktinės aviacijos brigados lakūnai.

Jų sėkmę savo kasdieniame kreipimesi į tautą paminėjo Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis. Ir tai pirmas kartas, kai nuo Rusijos invazijos pradžios girdime apie Ukrainos naikintuvus, naudojamus prieš nepilotuojamus orlaivius.

Atviri duomenys rodo, kad iki 2022 metų vasario 204-oji taktinė aviacijos brigada turėjo MiG-29 ir MiG-29UB. Matyt, jie vis dar naudoja šiuos MiG-29 kovoti su rusais.

Pilotai tikriausiai naudojo tą pačią taktiką, kurią taikė naikindami sparnuotąsias raketas „Kalibr“ ore. Norėdami aptikti priešo sparnuotąsias raketas, oro pajėgų pilotai turi įjungti elektrooptinę taikymo sistemą, kuri galėtų matyti šiluminį raketos pėdsaką. Reikalas tas, kad radijo lokatorius kartais nepajėgia aptikti taikinio mažame aukštyje.

 

Tačiau Ukrainos naikintuvų pilotų įgūdžių neužtenka, kad būtų užtikrinta absoliuti gynyba nuo Rusijos ir Irano bepiločių orlaivių. Ukrainai reikia pereiti prie modernių oro gynybos sistemų, o tai įmanoma tik padedant Vakarų sąjungininkams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(77)
(4)
(73)

Komentarai ()