[Žinios trumpai] E. Muskas „paaiškino“, kokiu tikslu Putinas aneksavo dalį Ukrainos (Foto)  (5)

Remdamasis geopolitiniais samprotavimais, E. Muskas padarė išvadą, kad dauguma ukrainiečių nori būti Ukrainos dalimi, tačiau kai kuriuose rytiniuose regionuose „dauguma gyventojų yra rusai, ir jie teikia pirmenybę Rusijai“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-10-07 [Žinios trumpai] E. Muskas „paaiškino“, kokiu tikslu Putinas aneksavo dalį Ukrainos (Foto)  (5)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pastarosiomis dienomis JAV milijardierius Elonas Muskas svarstė geopolitines temas, susijusias su Ukraina. Socialiniame tinkle „Twitter“ E. Muskas buvo pastebėtas, kaip „susikivirčijo“ su JAV senatoriumi Lindsey Grahamu ir kitais sekėjais, kai verslininkas pareiškė, kad Chersono ir Zaporižios regionų aneksiją Rusija įvykdė siekdama užtikrinti sausumos koridorių ir vandens tiekimą Krymui.

Senatorius Grahamas patarė Muskui pasidomėti Rusijos karinės invazijos į Ukrainą detalėmis. Milijardierius atsakė, kad kai kurie Ukrainos regionai esą nori būti Rusijos dalimi. Tuo pat metu Muskas paskelbė Ukrainos žemėlapį su 2012 metų rinkimų rezultatais kaip argumentą.

„Jei tikite, kad žmonių valia yra svarbi, tuomet bet kuriame konflikto regione turime palaikyti ten gyvenančių žmonių valią. Didžioji Ukrainos dalis vienareikšmiškai nori būti Ukrainos dalimi, tačiau kai kuriuose rytiniuose regionuose rusai sudaro daugumą ir nori Rusijos“, – rašė E. Muskas.

Senatorius diskusijos netęsė, tačiau vartotojai atsakė pasiūlę Muskui kitą žemėlapį, tačiau iš 2019 metų.

 

„Kalbame apie 2019 m. parlamento rinkimus. Žalieji yra Zelenskio partija. Zelenskis kandidatavo remdamasis proeuropietiška platforma. Pastebėjote, kaip Chersonas ir Zaporižia balsavo už Zelenskio partiją?“ – rašė seras Humphrey.

 

Tačiau Muskas jam paprieštaravo sakydamas, kad pietinių regionų aneksija buvo įvykdyta siekiant atverti sausumos koridorių ir vandens tiekimą į Krymą, nors Chersono ir Zaporižios gyventojai nenori būti Rusijos dalimi.

„Chersonas ir Zaporižia beveik neabejotinai nenori prisijungti prie Rusijos – šie regionai buvo aneksuoti tam, kad per juos būtų nutiestas sausumos tiltas ir vandens tiekimas į Krymą“, – atsakė E. Muskas, surinkęs 1 426 „patinka“ paspaudimus.

 

Po skandalingo „Tesla“ vadovo Elono Musko „Twitter“ įrašo apie taikos tarp Ukrainos ir Rusijos galimybes milijardieriui buvo pasiūlyta apsilankyti Kryme. Pasak Krymo parlamento Liaudies diplomatijos ir tarpetninių santykių komiteto vadovo Jurijaus Hempelio, jei Muskas atvyks į pusiasalį, jis gali parodyti pasauliui, kad Krymas yra „iš prigimties rusiškas kraštas“.

 

Spalio 4 dieną Elonas Muskas „Twitter“ atsakė prezidentui Vladimirui Zelenskiui ir parašė, kad jis vis dar labai palaiko Ukrainą, tačiau nerimauja dėl karo eskalavimo, kuris padarytų didelę žalą pasauliui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(11)
(41)
(-30)

Komentarai (5)