[Žinios trumpai] Ilgiausias Europoje: svarbiausiai faktai apie Krymo okupacijos simbolį – Krymo tiltą, kainavusį 4 mlrd. USD  ()

Prieštaringiausiam pasaulio tiltui priklauso ir Europos rekordas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-10-08 [Žinios trumpai] Ilgiausias Europoje: svarbiausiai faktai apie Krymo okupacijos simbolį – Krymo tiltą, kainavusį 4 mlrd. USD  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Krymo tiltas, dar vadinamas Kerčės sąsiaurio tiltu arba Kerčės tiltu, yra pora dabar iš dalies sunaikintų lygiagrečių tiltų, besidriekiančių per Kerčės sąsiaurį. Vienas tiltas skirtas automobilių eismu, kitas - geležinkeliui.

Kerčės sąsiauris yra tarp Krasnodaro krašto Tamano pusiasalio Rusijoje ir Krymo Kerčės pusiasalio Ukrainoje. Tiltą pastatė Rusija po to, kai 2014 m. kovą ji aneksavo Krymą.

Tiltas kainavo 3,7 milijardo dolerių, jo ilgis yra 19 km – tai yra ilgiausias Rusijos tiltas ir ilgiausias tiltas Europoje. Be transporto funkcijos, Rusija tiltu siekė paremti savo pretenzijas į Krymą.

 

2015 m. sausį kelių milijardų dolerių vertės kontraktas tilto statybai buvo sudarytas su Arkadijaus Rotenbergo „Stroygazmontazh“.

Tiltas pradėtas statyti 2016 m. vasarį; kelių tiltas buvo atidarytas Rusijos prezidento Vladimiro Putino 2018 m. gegužės 15 d., o lengviesiems automobiliams atidarytas gegužės 16 d., o sunkvežimiams – spalio 1 d.

Geležinkelio tiltas buvo atidarytas 2019 m. gruodžio 23 d., o pirmasis reguliarus keleivinis traukinys pravažiavo 2019 m. gruodžio 25 d. Prekiniams traukiniams tiltas atidarytas 2020 m. birželio 30 d.

 

Tiltas buvo pavadintas „Krymo tiltu“ po internetinio balsavimo 2017 m. gruodžio mėn., o „Kerčės tiltas“ ir „Suvienijimo tiltas“ buvo atitinkamai antras ir trečias populiariausias pasirinkimas.

Krymo tiltas tapo Rusijos galios simboliu – Krymo tiltas pavaizduotas ant 2018 m. Rusijos pašto ženklo ir 2019 m. 5 rublių monetos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(14)
(-6)

Komentarai ()