Scholzo partija ragina patikėti V. Putino branduoliniais grasinimais - skelbia, ką reikia daryti  (4)

Socialdemokratų frakcijos Bundestage lyderis Rolfas Mützenichas perspėjo dėl branduolinio Rusijos Federacijos karo prieš Ukrainą eskalavimo ir paragino Vokietiją kartu su JAV pabandyti rasti būdą, kaip užbaigti šį karą derybų būdu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip rašo „Europos tiesa“, jis tai pasakė interviu SPIEGEL.

R. Mützenichas pažymėjo, kad per plataus masto karą V. Putinas ne kartą užsiminė apie pasirengimą panaudoti branduolinius ginklus.

„Patariu į šiuos grasinimus žiūrėti rimtai ir nepasikliauti ekspertų patikinimais, kurie tiki, kad „supranta“ V. Putiną ir gali nuspėti jo elgesį“, – sakė jis.

Jis paragino Užsienio reikalų ministerijos vadovę Annaleną Burbok „greta JAV imtis naujų diplomatinių iniciatyvų“ ir sakė, kad dabar Vašingtonas, regis, nori išnagrinėti galimybes, kaip užbaigti karą derybomis.

„Turime ne tik paskatinti tai daryti atitinkamus asmenis Vašingtone, bet ir aktyviai juos remti. Neribojamas karas blogina humanitarinę ir socialinę-ekonominę padėtį Ukrainoje bei visos pasaulio tvarkos stabilumą. Taip pat Vokietijos užduotis yra siekti, kad psichinė „zonų įtaka“ netaptų negrįžtamu procesu“, – sakė frakcijos seniūnas.

„Diplomatijos neturėtų riboti ideologinis nenuolaidumas ar moralizavimas. Esame priversti pripažinti, kad tokie žmonės kaip Vladimiras Putinas, Xi Jinpingas, Viktoras Orbánas, Recepas Tayyipas Erdoganas ir Mohammedas bin Salmanas (Saudo Arabijos sosto įpėdinis – red.) taip pat daugelis kitų darys įtaką mūsų šalių, kaimynų ir viso pasaulio likimams ilgiau nei norėtume“, – sakė Rolfas Mützenichas.

 

Annalena Berbok pareiškė, kad Vokietijos Federacinė Respublika labai rimtai žiūri į V. Putino grasinimus, ir pažymėjo, kad jo rugsėjo 30 d. kalba aiškiai parodė, „kad jo imperinė beprotybė neapsiriboja Ukraina“.

Po Rusijos Federacijos pseudoreferendumo okupuotose teritorijose ir jų „įstojimo“ Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis įvykdė Nacionalinio saugumo tarybos sprendimą, kuriuo buvo konstatuotas derybų su Rusijos prezidentu neįmanomumas ir būtinybė stiprinti Ukrainos gynybinius pajėgumus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(7)
(26)
(-19)

Komentarai (4)