[Žinios trumpai] Tik neikite į Ortodoksų bažnyčią! SBU surado didžiausią Rusijos FSB agentų tinklą Ukrainoje – skubiai imasi veiksmų, bus daug skandalų  (1)

Susektas Rusijos FSB agentų tinklas netikėtoje Ukrainos organizacijoje – kas čia nutiko?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Saugumo tarnyba rimtai ėmėsi Maskvos patriarchato Ukrainos Ortodoksų bažnyčios (UOC), kuris yra kone didžiausias Rusijos FSB agentų tinklas Ukrainoje.

Apie tai praneša politikos ekspertas Taras Zahorodnis. Anot jo, tai patvirtina SBU kratos metropolito Jonafano, kuris kaltinamas religinio priešiškumo kurstymu ir Rusijos agresijos palaikymu, namuose Vinicos regione.

„Pagaliau SBU susėmė Maskvos šventikus. Manau, kad čia sutapo du veiksniai. Pirma, šalyje vyksta karas, ir toliau delsti negalima, nes Rusijos agentai Ukrainos bažnyčiose kasmet skleidžia Rusijos propagandos tezes. Antra, SBU pagaliau pradėjo spausti FSB agentus ortodoksų bažanyčioje“, – pažymi ekspertas.

Anot Zahorodnio, tarp Maskvos patriarchato kunigų vis dar yra nemažai Rusijos specialiųjų tarnybų agentų, turinčių KGB karininkų antpečius.

„Visus 30 nepriklausomybės metų jie kalbėjo Ukrainos parapijiečiams apie „Rusijos taiką“, o šiandien pateisina invaziją į Rusijos Federaciją. O kai kurie UOC kunigai sėdėjo ceremonijoje Kremliuje, kai Putinas pasirašė dokumentus dėl dalies Chersono, Zaporožės, Luhansko ir Donecko sričių aneksijos“, – rašė Zahorodnis.

 

Eksperto teigimu, tokie SBU veiksmai yra Rusijos žvalgybos tinklo valymo tarp kunigų pradžia.

„Maskvos kunigo krata yra gana galingas signalas visuomenei apie tai, kaip ateityje elgsis specialioji tarnyba bažnyčios klausimu. Yra vilties, kad SBU pagaliau išvalys šventiko rūbais vilkinčius Rusijos agentus“, – pabrėžė ekspertas.

Jis taip pat pasiūlė sulaikius prorusiškus kunigus, juos iškeisti į „Azovo“ ar kitus karo belaisvius. Be to, eksperto nuomone, UOC draudimas valstybiniu lygiu yra gana realus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(163)
(2)
(161)

Komentarai (1)