Maskva žiauriai susinervino: iškvietė Vokietijos, Danijos ir Švedijos ambasadorius „ant kilimo“  ()

Į Rusijos Federacijos užsienio reikalų ministeriją buvo iškviesti Vokietijos, Danijos ir Švedijos ambasadoriai. Rusijos diplomatai dėl diversijų tyrimo „Nord Stream“ dujotiekyje pareiškė protestą ambasadoriams, nes jame nedalyvauja Rusijos specialistai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai teigiama Rusijos užsienio reikalų ministerijos pranešime.

„Pastarosiomis dienomis į Rusijos užsienio reikalų ministeriją buvo iškviesti Vokietijos, Danijos ir Švedijos diplomatinių atstovybių Maskvoje vadovai, kuriems pareikšta tai, kad oficialiai nesureaguota į spalio 5 d. išsiųstą kreipimąsi šių šalių vadovybėms dėl RF ir „Gazprom“ atstovų įtraukimo į bendrą Berlyno, Kopenhagos ir Stokholmo tyrimą dėl 2022 m. rugsėjo 26–27 d. įvykdyto sabotažo dujotiekiuose „Nord Stream-1“ ir „Nord Stream-2“, teigiama pranešime.

Be to, kaip sako Rusijos Federacijos Užsienio reikalų ministerija, tuo atveju, jei Rusijos ekspertams bus atsakyta dalyvauti dabartiniuose tyrimo veiksmuose, Maskva vadovausis tuo, jog minėtos šalys „turi ką slėpti“ arba jos „dengia“ šių teroro aktų vykdytojus“.

 

„Rusija, žinoma, nepripažins jokių tokio tyrimo „pseudo rezultatų“, jei jame nedalyvaus Rusijos ekspertai“, – pabrėžiama pranešime.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(5)
(47)
(-42)

Komentarai ()