Skelbiama neįtikėtina informacija, kaip PMC „Wagner“ uždirba pasakiškus pinigus iš kalinių mobilizacijos – sugalvojo atominį verslo planą  ()

Ekonominės, verslo klasės ir VIP paslaugos: kaip PMC „Wagner“ užsidirba verbuodamas nuteistuosius Rusijoje?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nuteistųjų verbavimas į Ukrainą Kremliui nedavė rezultatų, kurių jis tikėjosi. Paaiškėjo, kad ne visi užverbuoti pasiekia frontą. 

Apie tai savo „Facebook“ tinklaraštyje prabilo žinomas Rusijos žurnalistas Sergejus Parchomenko.

Anot jo, „Wagner“ smogikai savo potencialiems klientams (žudikams, prievartautojams ir kitiems nusikaltėliams) siūlo trijų rūšių paslaugas.

Pirmoji – „Ekonominės klasės paslauga“. Tai yra standartinė parinktis. Kalinys pasirašo sutartį su „Wagner“ ir už mažus pinigus išvyksta kautis į Ukrainą. Jei jis išgyvens šešis mėnesius, „Wagner“ jam žada amnestiją.

Antroji – „Verslo klasės paslauga“. Tokiu atveju nusikaltėlis pasirašo sutartį, bet nesiunčiamas į frontą. Už tam tikrą nemažą sumą „Wagner“ leidžia apie šešis mėnesius slapstytis, o tuo tarpu, remiantis dokumentais, jis esą kariauja. Pasibaigus šešiems mėnesiams, jam žadama amnestija.

Trečioji – „VIP klasės paslauga“. Šis pasirinkimas toli gražu nėra prieinamas visiems nuteistiesiems. Nusikaltėlis pasirašo sutartį, pagal kurią neva siunčiamas į frontą, nors iš tikrųjų Rusijos Federacijoje lieka saugus. Kare, nelaukdamas pusmečio, nuteistasis „užmušamas“, o pats „prikeliamas“ su nauju vardu ir dokumentais. Tokia paslauga, žinoma, „užverbuotajam“ kainuoja nemažus pinigus.

 

„Galimos papildomos paslaugos, pasirinkimai ir specialios sąlygos. Sunkesnės arba palyginti lengvesnės buvimo fronte sąlygos, šešių mėnesių „sulaikymas“ su prieglobsčiu ar ne, „prisikėlimas“ išsaugant „žuvusiųjų“ turtą arba neišsaugant, pranešus arba nepranešus šeimai „mirus“, su galutiniu transportavimu į skirtingas jurisdikcijas, pateikiant skirtingos pilietybės dokumentus ir t. t. ir t. t. Puikus verslas. Bet kokia užgaida, apskritai, už jūsų pinigus“, – sakė Parchomenko.

 

Svarbu pažymėti, kad nuteistųjų verbavimas yra šiurkštus Rusijos įstatymų pažeidimas. Tačiau tai netrukdo neteisėtai sukarintai struktūrai „Wagner“ atvirai tai daryti.

PMC „Wagner“ lyderis – Kremliui artimas milijardierius Jevgenijus Prigožinas, iš Kremliaus jau gavęs dvi „Rusijos didvyrio“ žvaigždes.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(25)
(12)
(13)

Komentarai ()