[Žinios trumpai] Putinas skelbia apie branduolinio ginklo pratybas: kelios zonos jau užblokuotos navigacijai ir skrydžiams  ()

Barenco jūroje vyks karinės pratybos „Perkūnas“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

V. Putino kariuomenė surengs pratybas „Perkūnas“, jose bus mokoma naudotis branduoliniais ginklais. Kalbama apie branduolinę triadą: tarpžemynines balistines raketas, branduolinius povandeninius laivus ir orlaivius, aprūpintus raketomis su branduolinėmis galvutėmis.

Labiausiai tikėtina, kad manevrai bus atliekami Barenco jūroje, kur kelios zonos jau užblokuotos navigacijai ir skrydžiams: dvi zonos prie Naujosios Žemės (nuo spalio 18 d. iki 19 d.), Kildino sala, Varangerio pusiasalis, Lokio sala (nuo spalio 18 d. iki 21) ir viena zona Karos jūroje (spalio 17–22 d.).

JAV Nacionalinio saugumo taryba įsitikinusi, kad taip Vladimiras Putinas parodo, kad neva „nejuokavo“, žadėdamas panaudoti bet kokį ginklą, įskaitant branduolinį, kad išlaikytų Rusijos armijos okupuotas Ukrainos teritorijas. JAV karinio jūrų laivyno kontradmirolas Johnas Kirby pažadėjo, kad kiekvienas Rusijos karių žingsnis pratybų metu bus stebimas.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(10)
(6)

Komentarai ()