[Žinios trumpai] Neįtikėtinas manevras: dėl ginklų tiekimo Iranas prašo tiesioginių derybų su Kyjivu  ()

Irano valdžios institucijos ginklų tiekimo kaltinimus pavadino nepagrįstais.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-10-20 [Žinios trumpai] Neįtikėtinas manevras: dėl ginklų tiekimo Iranas prašo tiesioginių derybų su Kyjivu  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iranas paprašė surengti derybas su Ukraina, nes Teheranas kaltinamas, kad tiekia Rusijai ginklus, visų pirma dronus kamikadzes, kuriais Rusijos kariuomenė puola Ukrainos teritoriją.

Irano užsienio reikalų ministerijos atstovas spaudai Nasseras Kanaani padarė atitinkamą pareiškimą, kurį citavo Užsienio reikalų ministerijos spaudos tarnyba. 

Jis paneigė informaciją, kad Iranas tiekia Maskvai ginklus, skirtus atakoms prieš Ukrainos miestus, ir sakė, kad Teheranas yra pasirengęs deryboms su Kyjivu. 

Irano užsienio reikalų ministerija primygtinai pabrėžia, kad Rusijos ir Ukrainos kare respublika yra neutrali, ir pažymi, kad gerbia visų valstybių, įskaitant Ukrainą, suverenitetą ir teritorinį vientisumą. Teheranas nuo pat karinio konflikto pradžios pasisakė už tai, kad būtų nutraukti karo veiksmai ir būtų siekiama situaciją išspręsti derybomis, pabrėžė ministerija ir pridūrė, kad respublikos atstovai buvo susitikę su Ukrainos ir Rusijos kolegomis ir perdavė jiems savo poziciją šiuo klausimu.

 

Kaltinimus dėl ginklų tiekimo Rusijai ministerija pavadino „tikslinga propagandine kampanija“, kurią kai kurios šalys esą vykdo prieš Iraną.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(11)
(60)
(-49)

Komentarai ()