[Žinios trumpai] Taip gali būti tik Rusijoje: įsiutęs pilotas su katapulta šaltakraujiškai nužudė 3 kolegas, kas buvo paskui tiesiog neįtikėtina  ()

Rusijos Federacijos oro pajėgų vadovybė grąžino į tarnybą karo lakūną majorą Oleksijų Skvorcovą, kuris šią vasarą buvo teisiamas už trijų savo kolegų nužudymą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai savo „Telegram“ kanale rašo ukrainiečių žurnalistas Romanas Cimbaliukas.

Romano Cimbaliuko teigimu, šiuo metu Rusijoje labai trūksta parengtų karo lakūnų. Dėl šios priežasties karinių oro pajėgų vadovybė šalyje agresorėje yra pasirengusi imtis tokių drastiškų veiksmų.

2021 metų kovo 23 dieną Šaikivkos aerodrome Kalugos srityje turėjo įvykti pirmasis ką tik po modernizavimo sugrįžusio raketnešio-bombonešio Tu-22M3-01 mokomasis skrydis. Į įgulą buvo įtraukti geriausi pilotai:

  • Aviacijos eskadrilės vado pavaduotojas majoras Oleksijus Skvorcovas. Prieš tai jis tokiais modernizuotais Tu-22M skraidė Sirijoje, todėl buvo paskirtas orlaivio vadu;
  • Orlaivio vado padėjėjas pulkininkas Vadymas Belosliudcevas;
  • Šturmanas-navigatorius — majoras Denisas Sultanovas;
  • Navigatorius-operatorius – papulkininkis Oleksandras Podsobliajevas.

Pratybose buvo praktikuojamas avarinis orlaivio kilimas hipotetinio priešo aerodromo atakos atveju.

Kaip pasakoja Cimbaliukas, jau būdamas bombonešyje Skvorcovas ir Belosliudcevas pradėjo ginčytis. Dėl to laivo vadas įjungė avarinės katapultos jungiklį: avarinė sistema iš lėktuvo, stovėjusio ant žemės, išmetė Belosliudcevą, Sultanovą ir Pidsobliajevą, kurie trenkėsi į betoninį aerodromo paviršių. Tuo pat metu iš lėktuvo trapu nusileido ir pats Skvorcovas.

 

Šių metų rugpjūtį Kalugos Garnizono karo teismas pradėjo nagrinėti Oleksijaus Skvorcovo baudžiamąją bylą. Gynyba proceso metu įrodinėjo, kad incidento priežastis buvo ne Skvorcovo veiksmai, o techninis lėktuvo gedimas.

Šių metų rugpjūtį Kalugos Garnizono karo teismas pradėjo nagrinėti Oleksijaus Skvorcovo baudžiamąją bylą. Gynyba proceso metu įrodinėjo, kad incidento priežastis buvo ne Skvorcovo veiksmai, o techninis lėktuvo gedimas.

Cimbaliuko teigimu, Rusijos oro pajėgų vadovybė nusprendė „atleisti“ laivo vadui už jo kolegų nužudymą, nes dabar Rusijoje katastrofiškai trūksta parengtų karo lakūnų. Dėl šios priežasties buvo nuspręsta grąžinti jį į tarnybą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(35)
(23)
(12)

Komentarai ()