[Žinios trumpai] Skelbiamas rimtas pavojus: Xi Jinpingas visiškai pasirengė dideliam karui  ()

Diplomatas Valerijus Chaly mano, kad Kinija Taivano klausimą ruošiasi išspręsti karinėmis priemonėmis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kinija ruošiasi šuoliui į Taivaną, bet viskas priklauso nuo to, kaip pasibaigs karas Ukrainoje. Kinijos valdžia, vadovaujama Xi Jinpingo, planuoja karinę operaciją prieš Taivaną, siekdama įtvirtinti saloje savo kontrolę.

Tokį požiūrį per „Espreso.TV” išsakė Ukrainos diplomatas Valerijus Chaly, komentuodamas Xi Jinpingo perrinkimą į CPC centrinio komiteto generalinio sekretoriaus postą.

Anot pašnekovo, Pekinas yra pasirengęs kuo greičiau pradėti karą prieš Taivaną. Toks žingsnis yra būtinas, kad dabartinis KLR vadovas pateisintų komunistų partijos požiūrį ir liktų valdžioje visą likusį savo gyvenimą.

„Jis tai padarys, neabejoju. Tačiau ar jam bus leista, jau kitas klausimas”, – pridūrė diplomatas. V. Chaly mano, jog viskas priklausys nuo karo Ukrainoje rezultatų: jei JAV ir sąjungininkai nesuteiks Kyjivui maksimalios pagalbos, reikalingos priešui nugalėti, Kinijos karinė invazija į Taivaną taps neišvengiama.

 

„Jei jie (JAV ir jų sąjungininkai – red.) neprivers V. Putino ir Rusijos triuškinančiai pralaimėti su mūsų pagalba, mūsų dalyvavimu šiame kare ir, dėmesio, neįstos į karą kai kurios ne NATO šalys,  tada Kinijos rankos bus atrištos", – apibendrino diplomatas.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(27)
(-15)

Komentarai ()