[Žinios trumpai] Izraelio prezidentas paskelbė oficialią priežastį, kodėl nenori perduoti Ukrainai oro gynybos sistemų  ()

Izraelio prezidentas Isaacas Herzogas sakė esąs pasirengęs padėti Ukrainai, bet tik ten, kur gali padėti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis ne kartą kreipėsi į Izraelio prezidentą ir vyriausybę su prašymu aprūpinti Ukrainos ginkluotąsias pajėgas ginkluote. Tačiau Izraelio prezidentas Herzogas lankėsi Vašingtone ir CNN žurnalistams pasakė, kodėl jo šalis neperduoda Ukrainai oro gynybos sistemų ir mirtinų ginklų.

Pasak Herzogo, Izraelis negali perduoti Ukrainai savo gamybos ginklų, įskaitant oro gynybos sistemas, nes nėra tokio eksporto ekvivalento. Tai yra, Izraelio ginklai yra per daug unikalūs. Jei toks ginklas pateks į priešo rankas, tada jis sužinos jo gamybos paslaptis. Tačiau Izraelis yra pasirengęs padėti Ukrainai visais įmanomais būdais vykdydamas savo nacionalinio saugumo politiką.

Herzogas taip pat pakomentavo kai kurių Vakarų politikų kritiką, kad Izraelis nenori padėti Ukrainai. Pasak jo, JAV ir Europa taip pat neskuba tiekti visos ginkluotės ir įrangos, kurią turi. Dabar Izraelis aktyviai analizuoja situaciją dėl Irano į Rusiją perduotų bepiločių orlaivių. Neoficialiai teigiama, kad Izraelis Ukrainai suteikia informacijos, kuri padeda numušti tuos dronus-kamikadzes.

 

Spalio 26 d., Ukrainos prezidentas paskelbė, kad Rusija prieš Ukrainą jau panaudojo daugiau nei 400 Irano bepiločių orlaivių. Zelenskis neatmeta, kad mainais Teheranas gauna pagalbos iš Maskvos plėtojant branduolinę programą. Pasak Herzogo, Izraelis kol kas tokių įrodymų neturi, tačiau jis neabejoja, kad Iranas buvo ir bus grėsmė visam pasauliui.

(9)
(2)
(7)

Komentarai ()