[Žinios trumpai] Fantastika! Izraelis užpuolė ir galingai sudaužė Damasko oro uostą - sunaikintas Rusijai skirtas slaptas Irano lėktuvas, skelbiama, kas jame buvo  ()

Izraelio orlaiviai trečiadienio vakarą (spalio 26 d.) subombardavo taikinius aplink Damaską – tai buvo trečiasis oro antskrydžių ratas per praėjusią savaitę – taikytasi į Irano dronus ant žemės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak SOHR šaltinių, mažiausiai keturios Izraelio raketos smogė pietvakariniam Rif Dimashq regionui netoli Damasko oro uosto. Garsūs sprogimai taip pat girdėti Sayeda Zeinab ir netoli Damasko oro uosto.

Tuo pat metu Sirijos oro gynyba Marabos regione bandė blokuoti Izraelio raketas. Naujienų agentūra SANA, kontroliuojama Basharo al Assado režimo, pranešė, kad Sirijos oro gynybos sistemos tariamai numušė kai kurias raketas.

Turkijos Anadolu agentūra taip pat informuoja, kad Izraelis įvykdė oro antskrydžius prieš Assado režimo objektus. Agentūra pabrėžė, kad Damasko apylinkėse yra Irano islamo revoliucijos gvardijos korpuso (IRGC) ir Libano karinės grupuotės „Hezbollah“ kariniai objektai.

Sirijos kariuomenė tiksliai nepasakė, kur smogta, tačiau Damasko oro uoste ir jo apylinkėse yra daugybė oro gynybos objektų ir žinomų Irano objektų.

Izraelis bombardavo oro uostą birželį ir pirmą kartą sunaikino kilimo ir tūpimo takus, nes įtariama, kad Iranas oro uostą naudoja ginklų gabenimui į Siriją.

Izraelis nekomentavo oro antskrydžių, apie kuriuos paskelbė Sirijos kariuomenė.

Galėjo būti sunaikinti Irano dronai, skirti Rusijai

 

Izraelio taikinys galėjo būti vertingas Sirijos ir Rusijos sąjungininko Irano krovinys. Ukrainos ginkluotosios pajėgos pranešė, kad „nežinomos“ oro pajėgos subombardavo Damasko aerodromą. Kuriame buvo Irano krovininis lėktuvas IL-76, kuris priklausė Islamo revoliucijos gvardijai. Pranešama, kad lėktuvas turėjo pristatyti svarbų krovinį kokiam nors Irano „sąjungininkui“.

Visa tai leidžia daryti išvadą, kad Irano dronai Rusijai galėjo būti sunaikinti Sirijoje per Izraelio antskrydžius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(379)
(7)
(372)

Komentarai ()